Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
28, Thursday, May , 2020
Artikel delen

Subsidie voor ondersteuning aan leerlingen en studenten vanwege coronacrisis

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het wordt binnenkort mogelijk voor scholen en instellingen (uit PO, SO, VO, MBO en volwasseneneducatie) om een subsidie aan te vragen om leerlingen en studenten ondersteuning te bieden. De ondersteuning is bedoeld voor leerachterstanden of studievertraging die veroorzaakt is door de coronacrisis.

  In totaal maakt het kabinet hiervoor € 244 miljoen vrij. De Subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020-2021 is bedoeld voor het organiseren van inhaal- en ondersteuningsprogramma’s in de periode van de zomervakantie 2020 tot aan de zomervakantie 2021. Deze programma’s zijn niet verplicht en vinden plaats naast het reguliere onderwijsprogramma. Alle informatie is te vinden op rijksoverheid.nl.

  Scholen hebben de afgelopen periode fantastisch werk verricht met les op afstand. Uit een peiling van de AVS blijkt dat 9 op de 10 basisschoolleerlingen geen achterstanden hebben opgelopen of zelfs extra voortgang hebben geboekt. Voor de leerlingen die wel achterstanden hebben opgelopen kunnen scholen nu de subsidie aanvragen. Daarom organiseert Kennisnet in samenwerking met het ministerie van OCW, de PO-Raad en de VO-raad hierover een webinar voor het primair en voortgezet onderwijs.

  Klik hier om naar het artikel te gaan, en je aan te melden voor een webinar van Kennisnet.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS