Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
27, Thursday, June , 2019
Artikel delen

Techniekpact collegetours met André Kuipers

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Sinds juni 2014 geeft astronaut André Kuipers als ambassadeur van het Techniekpact samen met journalist Sander Koenen collegetours om leerlingen en leerkrachten te inspireren voor wetenschap, technologie en ruimtevaart. Op maandag 24 juni 2019 werd het 1e lustrum van de Techniekpact collegetours gevierd met de 49e collegetour in TivoliVredenburg te Utrecht. In totaal zijn gedurende de vijf schooljaren 17.500 leerlingen en leerkrachten bereikt met het inspirerende verhaal. Dit meldt Techniekpact.

  Met de collegetour wil het Techniekpact zorgen dat voldoende jongeren kiezen voor een bètatechnische opleiding. De komende jaren zijn technologische innovaties nodig voor vele maatschappelijke uitdagingen. De jongeren van nu moeten hiervoor straks de oplossingen brengen. Dit betekent dat er meer jongeren nodig zijn met bètatechnische vaardigheden.
  Door jongeren op een vroege leeftijd in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek maken zij sneller een positieve keuze voor deze richting. Daarnaast zijn de vaardigheden die binnen wetenschap en techniek aan bod komen waardevol voor de ontwikkeling van een leerling. Vaardigheden als – onderzoeken, ontwerpen, samenwerken, analyseren, informatie verzamelen, ruimtelijk denken, creativiteit, presenteren, verbindingen leggen – spelen ook in het vervolgonderwijs een belangrijke rol.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS