Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
9, Tuesday, November , 2021
Artikel delen

Uitgeverij Noordhoff en KNMI brengen samen ‘Bosatlas van weer en klimaat’ uit

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie
  De Bosatlas van weer en klimaat

  Over het favoriete gespreksonderwerp van veel Nederlanders – het weer – brengt uitgeverij Noordhoff in samenwerking met het KNMI een Bosatlas uit: De Bosatlas van weer en klimaat. Via allerlei invalshoeken en in honderden kaarten, grafieken, infographics en foto’s geeft de atlas een veelzijdig en verrassend beeld over het thema waar we dagelijks mee te maken hebben. De atlas gaat uitgebreid in op actuele weers- en klimaatontwikkelingen, met onder meer aandacht voor de hevige regenval in Limburg deze zomer en onderwerpen die prominent op de agenda staan van de klimaattop in Glasgow. Bovendien maakt de atlas achtergronden en wetenswaardigheden inzichtelijk. Meteoroloog en ambassadeur voor klimaat, duurzaamheid en gedrag Helga van Leur krijgt tijdens de lancering op donderdag 11 november het eerste exemplaar uitgereikt; vanaf dan is de atlas ook verkrijgbaar.

  Een reis door de wereld van weer en klimaat in kaarten, infographics en foto’s

  De Bosatlas van weer en klimaat laat zien hoe ons weer de afgelopen decennia is veranderd en hoe het weer invloed heeft op de samenleving en alledaagse bezigheden, op feestdagen en op sportevenementen. Zo is de kans op een Elfstedentocht en de kans op een kerst met temperaturen boven de 10 graden groter dan een witte kerst.

  Maar ook gaat de atlas in op de basis: hoe wordt het dagelijkse weer verwacht, hoe was het weer een paar eeuwen terug, wat is een hogedrukgebied en welke wolken betekenen wat? Daarnaast is er ruime aandacht voor klimaatverandering en de rol van mens en natuur hierbij. Inclusief de actuele effecten ervan en de gevolgen op de langere termijn als het tij niet keert. Of juist wel.

  Dit alles is weergegeven in Bosatlaskaarten, aangevuld met verhelderende infographics en foto’s.

  De Bosatlas van weer en klimaat

  Vanaf 11 november overal verkrijgbaar

  debosatlasvanweerenklimaat.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS