Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
27, Thursday, May , 2021
Artikel delen

Vanaf 31 mei wordt het voortgezet onderwijs volledig heropend

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf 31 mei wordt het voortgezet onderwijs volledig heropend, wat duidelijk aangeeft dat de afstand tussen studenten en faculteit gewaarborgd kan worden.

  CNV-onderwijsvoorzitter Daniëlle Woestenberg: “Dit betekent dat op elke locatie moet worden gekeken of en hoe deze veiligheidseis gehandhaafd blijft. Van veel scholen hebben we signalen gekregen dat het onmogelijk is om een ​​afstand van anderhalve meter te halen tussen faculteit en studenten. Op veel plaatsen is ventilatie ook een probleem.  “Daarom raden we scholen aan om, na overleg met MR’s, die personeel, ouders en leerlingen vertegenwoordigen, zorgvuldig te overwegen of deze afstand in alle schoolsituaties kan worden gegarandeerd. Er is geen conflict tussen de belangen van medewerkers en de belangen van ouders of leerlingen. Allen hebben baat bij het feit dat de school de afgelopen weken veilig kan opereren, zodat de continuïteit van onderwijs en examens zoveel mogelijk kan worden gegarandeerd.’

  Woestenberg: “Laten we over één ding heel duidelijk zijn: iedere scholier studeert graag op school. Dit moet echter niet alleen in de macro-epidemiologie mogelijk zijn, maar ook in de praktijk. Minister Slobb heeft altijd gezegd dat Dus als de school er niet voor kan zorgen dat de werknemers een halve meter van de leerlingen op het terrein zijn, kunnen niet alle leerlingen tegelijkertijd op school zijn. Driekwart van de werknemers en hun ouders zijn niet ingeënt Volgens OMT gaan ze misschien niet meteen naar de IC, maar Corona kan een grote impact hebben op de gezondheid op de lange termijn en direct invloed hebben op de inzetbaarheid van Nederlandse werknemers. Zo komt er nu een signaal van een gelijkrichter dat niet een back-up hebben om het examen te markeren. Je wilt niet een paar dagen. Om zo’n risico te nemen (kan eigenlijk gezien worden).”

  Voor docenten, onderwijsondersteuners en ander personeel dat kwetsbaar is, een kwetsbare thuissituatie heeft of zich onveilig voelt, staan de afspraken die daarover zijn gemaakt in de protocollen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS