Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
4, Thursday, July , 2019
Artikel delen

Veilig en betrouwbaar netwerk voor alle scholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Kennisnet en Axians hebben donderdag 20 juni een handtekening gezet onder een raamovereenkomst voor de inrichting van een Nationaal Dienstencentrum (NDC). Met het NDC zorgt Kennisnet voor een basisniveau aan internettoegang en beveiliging voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Een veilig en betrouwbaar netwerk is essentieel voor een professionele inzet van ict in het onderwijs.

  van de redactie van Kennisnet

  Steeds meer scholen werken met digitale leermiddelen en leraren gebruiken vaak digitale toepassingen om hun lessen nog beter te maken. Voor veel scholen is het onderwijs daarmee afhankelijk geworden van de kwaliteit van de ict-infrastructuur. Het netwerk is hierbij erg belangrijk.

  In de praktijk blijkt dat dat netwerk niet altijd even goed werkt. Daarom bouwt Kennisnet het NDC. Via een Europese aanbestedingsprocedure is de ict-dienstverlener Axians geselecteerd voor de inrichting van het dienstencentrum. Het NDC is onderdeel van de dienst Externe Connectiviteit, die Kennisnet en SIVON gezamenlijk aan het onderwijsveld gaan aanbieden.

  NDC

  Het NDC is een verzameling diensten, die communicatie via het internet en toegang tot het internet op een veilige en betrouwbare manier mogelijk maakt, waaronder internettoegang, anti-DDoS-maatregelen, IP- en DNS-filtering. Dit najaar begint de bouw van het netwerk, dat kan uitgroeien tot een van de grootste beveiligde netwerken van Nederland. Axians bouwt, levert en beheert, samen met haar technologie partners Cisco en Fortinet, de komende jaren aan een centrale beveiligde omgeving en gaat alle po- en vo-schoollocaties door middel van SD-WAN technologie ontsluiten.

  Lees het hele artikel, hier op Kennisnet

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS