Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
29, Monday, March , 2021
Artikel delen

Veiligheid Prowise Touchscreen Ten beloond door onafhankelijke beveiligingstest

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het onafhankelijke Duitse AV-Test Institute heeft de veiligheid en privacy-vriendelijkheid van het splinternieuwe Prowise Touchscreen Ten beloond met een ‘Getest IoT-product’-certificering. Het AV-Test Institute toetst of apparaten, diensten en apps voldoen aan strenge eisen rondom communicatie, gegevensbescherming en applicatiebeveiliging. Met de certificering heeft het touchscreen van de Nederlandse onderwijsvernieuwer Prowise als volledig gecertificeerd scherm een unieke positie in de onderwijsmarkt op het gebied van privacy en veiligheid.

   De AV-TEST GmbH is een onafhankelijke onderzoeksinstituut voor IT-beveiliging uit Duitsland. Al meer dan 15 jaar staan de experts uit Maagdenburg garant voor kwaliteitsbewuste vergelijkingen en individuele tests van vrijwel alle internationaal relevante IT-beveiligingsproducten. Bovendien adviseert het instituut brancheverenigingen, bedrijven en overheidsinstellingen over vraagstukken op het gebied van IT-beveiliging.

   

  Gegevensbescherming en applicatiebeveiliging

  Het AV-Test Institute toetst of apparaten, diensten en apps voldoen aan strenge eisen rondom communicatie, gegevensbescherming en applicatiebeveiliging. Alleen als daaraan wordt voldaan, krijgt een product de ‘Getest IoT-product’-certificering. Het rapport treffend samengevat: ‘Het Prowise Touchscreen Ten communiceert volledig gecodeerd en is dus beschermd tegen diverse aanvallen. Online communicatie is beveiligd door state-of-the-art protocollen. Het downloaden en installeren van apps uit bronnen van derden wordt effectief voorkomen doordat het basissysteem zeer goed is afgesloten door de Prowise-interface.’

   

  Unieke positie wereldwijd qua veiligheid

  Met de certificering door het AV-Test Institute heeft het Prowise Touchscreen Ten als volledig gecertificeerd scherm een unieke positie in de onderwijsmarkt op het gebied van privacy en veiligheid. Samen met de ISO 27001-certificering en een binnenkort officieel te verkrijgen certificering van het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (afgekort BSI, een keurmerk van de officiële Duitse overheid) kan met de AV-Test door Prowise de propositie voor de ‘veiligste oplossing voor het onderwijs’ kracht bij worden gezet. “Er is geen andere touchscreenaanbieder op de onderwijsmarkt die dezelfde onafhankelijke privacy- en securitycertificaten kan overleggen”, vertelt Development Director en Privacy Officer Luuk Loeff.

   

  Privacy by Design

  Voor Prowise zijn privacy en security één van de de belangrijkste uitgangspunten voor het onderwijs. De touchscreens worden in Nederland in eigen beheer ontwikkeld, waardoor de schermen uitblinken in voorgeïnstalleerde onderwijssoftware, privacy en security en gebruiksgemak voor leerkracht en leerling. Met de slimme meegeleverde gratis software kan de klas schrijven, gummen, foto’s toevoegen of video’s afspelen. Daarnaast behoren een digitale mindmap, een educatieve quiz, spelenderwijs leren en het veilig ‘streamen’ van gemaakte opdrachten op het touchscreen voor een gezamenlijke bespreking tot de mogelijkheden.  De interactieve schermen van de Nederlandse marktleider Prowise worden wereldwijd in 26 landen door overheidsinstellingen, bedrijven en scholen gebruikt.

   

  Voor het Prowise-team is de certificering een beloning voor hard werken en de juiste visie rondom privacy en security voor leerkracht en leerling. Op naar een veilig leerklimaat voor het (Duitse) onderwijs.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS