Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
1 February 2024
Artikel delen

Ontdek de nieuwste laptopinnovaties op de ASUS stand tijdens de IPON-beurs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Tijdens de IPON-beurs staat de stand van ASUS in het teken van technologische innovaties op het gebied van laptops. Er is een algemene trend gaande waarbij steeds meer scholen op grotere schaal overstappen op lesgeven met digitale hulpmiddelen. In veel gevallen hanteren scholen het ‘Device per pupil’ principe waarbij iedere leerling beschikking heeft tot zijn of haar eigen laptop. Het is daarom van het grootste belang om de juiste laptops te gebruiken, zodat alle leerlingen efficiënt, veilig en verantwoord kennis kunnen maken met de (digitale) leerstof. De technologische stappen die ASUS zet in zijn laptops voor de educatieve markt ondersteunen deze drie kernwaarden.

  Ergonomie en veiligheid

  Er is momenteel veel discussie gaande over de voor- en nadelen van het gebruik van laptops door leerlingen binnen onderwijsinstellingen. Het aantal uren dat leerlingen naar schermen kijken, wordt vaak genoemd als argument tegen verdere digitalisering van het klaslokaal. Om eventuele zorgen over de gezondheid weg te nemen, richt ASUS zich op het ontwikkelen van laptops die zijn gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Alle laptops van ASUS hebben bijvoorbeeld een TUV Reinland-certificaat, wat aangeeft dat ze geen blauw licht afgeven dat een negatieve invloed kan hebben op de ontwikkeling van kinderen.

  Daarnaast zijn veel mensen zijn zich er inmiddels ook van bewust dat laptops broeinesten zijn voor ziekteverwekkers en bacteriën. Daarom bevat de educatieve laptops van ASUS een technologische innovatie genaamd ASUS Antibacterial Guard. Deze speciale coating doodt 99% van bekende ziekteverwekkers zoals de E-coli bacterie, het Influenzavirus en het SARS-virus (Coronavirus).

  Efficiënter leren en lesgeven

  De laptops van ASUS bevatten diverse functies die zowel leerlingen als leraren ondersteunen bij het bevorderen van leren binnen het klaslokaal. Sommige modellen zijn uitgerust met aanraakgevoelige schermen voor intuïtief gebruik, terwijl de laptops beschikken over de nieuwste hardware voor een soepele werking. Daarnaast zijn er minder bekende functies, zoals de ‘World Facing Camera’, een geïntegreerde webcam aan de achterkant waarmee leerlingen aantekeningen van het schoolbord kunnen fotograferen.

  Bekijk al deze en nog veel meer andere functies op de stand van ASUS tijdens de IPON en ontvang een gratis welkomcadeau!

   

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS