Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
12 September 2019
Artikel delen

Teamspel Bliepp! – Gepersonaliseerd leren met ICT

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bliepp! is een fysiek spel dat je met een heel schoolteam speelt om kennis te maken met gepersonaliseerd leren met ICT. Bijvoorbeeld tijdens een studiedag, teambuildingsdag, vergadering of een vrijdagmiddagborrel. Met het spel krijg je als team inzicht in kansen en uitdagingen die komen kijken bij gepersonaliseerd leren. Verschillende thema’s komen voorbij, zoals het omgaan met digitale leermiddelen.

  Het spel bestaat uit drie spelrondes met speelse opdrachten en de kans om inhoudelijk te reflecteren. Deze worden uitgevoerd uit met een lerarenteam. Ook moedigt het spel aan om met elkaar in gesprek te gaan over herkenbare thema’s. Hierbij nemen de leraren verschillende rollen aan, zoals een cynicus, visionair, aanpakker of serieuze vragensteller.

  Het spel is ontwikkeld met input van verschillende leraren op diverse basisscholen. Zo is het relevant en sluit het goed aan bij de dagelijkse praktijk. De leraren gaan continu prikkelende gesprekken met elkaar aan. Het spel is daardoor geschikt voor zowel scholen die aan het begin staan met het bieden van maatwerk met ICT, als voor scholen die hier al mee bezig zijn.

  Bliepp! toont via verdiepende filmpjes en artikelen hoe het schoolteam verder op weg kan om de ICT te laten werken. Waar let je op en hoe kan er een goede relatie ontstaan met leveranciers? Hoe hou je overzicht bij het bieden van meer maatwerk? Kort samengevat: Hoe gaat de school aan de slag met gepersonaliseerd leren met ICT?

  Meer weten? Lees meer op kennisnet.nl of bestel een exemplaar van het spel. Let op: Bliepp! is beperkt beschikbaar.

   

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS