Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
14 May 2020
Artikel delen

Tips voor inzetten van videochat-programma

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    De coronamaatregelen zorgden de afgelopen tijd voor een enorme groei van het afstandsonderwijs. Videochatten nam een vlucht. Maar er zijn vragen. Hoe zit het met de privacy van leraren en leerlingen? Aan welke eisen moeten videochat-apps voldoen? Welke aanbieder is geschikt? Microsoft, Google of toch een nieuwe speler op de markt? In dit artikel zetten wij de mogelijke aanpak uiteen. Voor nu, en voor de tijd dat onderwijs op afstand een structureel onderdeel wordt van het programma.

    Door: Michael van Wetering | Kennisnet.

    Kennisnet adviseert de werkwijze voor nu en de korte termijn niet te wijzigen. We raden aan de huidige tools te blijven gebruiken en geen nieuwe producten te introduceren. In een later stadium is een goede evaluatie van de opgedane ervaringen noodzakelijk. Daarvoor geven we diverse aanbevelingen. Met aandacht voor functionele eisen, privacy en regelgeving. Scholen kunnen dan toekomstbestendig onderwijs op afstand inpassen in hun totaalaanpak

    Privacy

    Hoe gaan aanbieders van videochat-apps om met de gegevens van uw school en van leraren en leerlingen? Vooraf moeten de voorwaarden waterdicht zijn. Belangrijk is dat uw school duidelijke richtlijnen voor het gebruik opstelt. Leraren en leerlingen weten dan wat wel en niet kan of mag. Denk bijvoorbeeld aan het extern delen van gemaakte opnamen. Kennisnet maakte een overzichtelijke privacyscan van de meest gebruikte applicaties.

    Bekijk hier het volledige artikel.

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS