Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
20 June 2024
Artikel delen

Wordt Delftse Corina nationale Taalheld 2024?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie
  ‘’Ik zet mij in voor de jeugd. Want dáár begint het!’’

   

  Den Haag, 4 juni 2024

  Corina Gordijn-Plugge uit Delft is al Taalheld van Zuid-Holland en kan nationale Taalheld 2024 worden als er op haar gestemd wordt. Corina is vroeger zonder diploma van school gegaan en voelde jarenlang dat ze een bepaalde basis miste. Inmiddels volgt zij een cursus bij de Taal+ school van ROC Mondriaan in Delft en wil zij zich inzetten om anderen ook over de drempel naar een cursus te helpen. Vooral jongeren hebben haar aandacht vertelt ze: ’Op latere leeftijd loop je tegen zaken aan in de maatschappij die steeds ingewikkelder wordt. Gelukkig is daar een cursus voor en door mijn stap naar de Taal+ school hoop ik een voorbeeld te zijn voor anderen want het is nooit te laat. Maar het gebeurt ook nu. Ik wil me inzetten voor de jeugd. Want daar begint het probleem!’
  Geef niet op!

  Corina is taxichauffeur en hoorde vorig jaar op de radio dat de Taal+ school van ROC Mondriaan aan de Brasserskade (avond) cursussen voor volwassenen verzorgt. Corina vertelt hoe dat ging: ‘’Toen ik het hoorde wist ik meteen, dat is wat voor mij. Eindelijk een oplossing want ik wist al heel lang dat ik tekorten had. Een ander merkt dat niet aan mij want ik heb een goede babbel. Omdat ik zo twijfelde aan mezelf ben ik vooral met mijn handen gaan werken maar ik weet dat ik meer kan. Ik wist niet wat mijn niveau was en dat ben ik bij de Taal+ school gaan uitzoeken. Ik werd heel goed opgevangen en mijn niveau bleek helemaal niet zo laag te zijn. Maar ik leer nog elke week bij en ik hoop alsnog een diploma te behalen. Maar ik ben meteen ook taalambassadeur geworden want ik wil anderen stimuleren om óók de stap te zetten. Ik wil vooral dat er meer aandacht komt voor jongeren met leerachterstanden, want zij hebben nog een leven voor zich en niemand mag aan de kant blijven staan! Dus zeg ik tegen iedere jongere: geef niet op, zoek hulp nu je nog jong bent!’’

  Ook weer gaan leren?

  Ga naar www.ikwilleren.nl/Delft en vul je gegevens in. Bellen (gratis) kan ook: 0800 0234 444

  Podium

  Elk jaar zijn er duizenden mensen in Nederland die de stap zetten om op latere leeftijd een cursus basisvaardigheden (lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden) te gaan volgen. Om weer mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Al deze mensen verdienen een podium. Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven de jaarlijkse Taalheldenprijs. Op woensdag 19 juni reikt H.K.H. Prinses Laurentien deze prijs voor de negende keer uit.

   

  Over ROC Mondriaan

  ROC Mondriaan is als regionaal opleidingencentrum dé mbo-opleider in de regio Haaglanden en dé partner voor gemeenten in de educatie en het volwassenenonderwijs. Samen met het werkveld en de partners in de regio leiden we jong en oud op tot de zelfbewuste vakmensen die Nederland hard nodig heeft. We bieden opleidingen die aansluiten op de praktijk. Professionals blijven zich ontwikkelen en dat kan bij ROC Mondriaan. Een leven lang. Je maakt het met Mondriaan.

  Kerncijfers

  ROC Mondriaan verzorgt ruim 260 mbo-opleidingen aan bijna 20.000 studenten op 26 scholen en campussen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk. Ruim 5500 volwassen cursisten volgen educatie en volwassenenonderwijs. Bij ROC Mondriaan werken zo’n 2400 medewerkers.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS