Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
27 March 2020
Artikel delen

88% van scholen heeft afstandsonderwijs op orde

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Zo’n 88% van de scholen in Nederland heeft het onderwijs op afstand geregeld. Zo blijkt uit onderzoek van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Bij 11% van de scholen was de verwachting dit afgelopen woensdag af te ronden. Slechts 1% biedt geen afstandsonderwijs aan.

  Zondag, 15 maart, kondigde het kabinet aan dat scholen en kinderopvangcentra hun deuren sluiten vanwege het coronavirus. De aangekondigde maatregelen gelden voor alle scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Veel scholen, hoe digitaal ook, hadden niet de tools om onderwijs op afstand aan te bieden.

  DE NOODZAAK VAN DIGITAAL ONDERWIJS BLIJKT DEZE DAGEN OVERDUIDELIJK.

  De afgelopen dagen waren docenten hard bezig om uit te zoeken hoe ze invulling kunnen geven aan het online onderwijs. Inmiddels heeft 88% van de scholen een oplossing gevonden om hun leerlingen op afstand te blijven onderwijzen. De bereidheid van de docenten om leerlingen en studenten kwalitatief onderwijs te bieden op afstand is groot. Het belang van de kinderen staat voorop.

  Bekijk hier het originele bericht van Instruct, met onder andere tips hoe Instruct kan helpen bij het lesgeven op afstand, hoe je snel aan de slag kunt en geplande webinars.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS