Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
27 November 2018
Artikel delen

Automatisch oefenen op leerdoel

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Automatisch oefenen op leerdoel

  Elke leerling volgt binnen Oefenweb een eigen oefenroute en heeft altijd een positieve leerervaring. Vanaf nu is deze oefenroute nog meer afgestemd op de leerling. Elke leerling krijgt namelijk automatisch extra oefensessies aangeboden voor het leerdoel waar de leerling op dat moment het beste mee kan oefenen.

  Nog gerichter oefenen door leerdoelsessies
  De spellen van Rekentuin en Taalzee zijn gekoppeld aan leerdoelen. Zo is via het lerarendashboard direct te zien welke leerdoelen je leerlingen reeds beheersen of waar ze nog moeite mee hebben.

  Vanaf nu krijgt elke leerling dankzij slimme technologie extra leersessies voor een specifiek leerdoel. Hierbij maakt de leerling gericht een set van opgaven van het leerdoel dat op dat moment het beste is om te oefenen voor die leerling.

  Wanneer de leerling op een spel klikt, waar een leerdoelsessie voor klaarstaat, start deze extra sessie vanzelf. Het zijn vaak zo’n tien opgaven die horen bij het specifieke leerdoel. Na deze leerdoelopgaven kan de leerling het spel weer op de gewone manier spelen. Dan worden ook weer meerdere leerdoelen door elkaar aangeboden. Hierdoor weet Oefenweb meteen of het leerdoel ook beklijft als het afgewisseld wordt met andere leerdoelen.

  Waarom dit Oefenweb nog efficiënter maakt
  Dankzij de adaptieve technologie van Oefenweb krijgt elke leerling automatisch de juiste oefenstof binnen elk spel. Uit onderzoek weet Oefenweb dat kinderen het meeste leren wanneer ze veel oefenen, opgaven aangeboden krijgen in hun zone van naaste ontwikkeling en direct feedback krijgen. Dit wordt ‘deliberate practice’ genoemd en Oefenweb voldoet aan al deze voorwaarden.

  Zo creëert Oefenweb een gezonde basis om rekenen of taal te leren. Door naast het adaptief oefenen meer te sturen op extra herhaling van relevante leerdoelen, wordt dit leerproces nog efficiënter. Zonder dat je hier als leerkracht iets voor hoeft in te stellen, oefenen je leerlingen dus nog gerichter en altijd op hun eigen niveau!

  Leer meer over Oefenweb

  Oefenweb in Prowise GO

  De adaptieve software van Oefenweb is geïntegreerd in Prowise GO. Prowise GO is een moderne online leeromgeving met unieke mogelijkheden. Denk hierbij aan adaptieve leerprogramma’s, het klaarzetten van webapplicaties, een klassenmanagementsysteem en toegang tot Prowise Presenter voor alle leerlingen.

  Leer meer over Prowise GO

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS