Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
27 March 2020
Artikel delen

Binnen 3 uur lesgeven online met de gehele school

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De overheid heeft in de afgelopen dagen vergevorderde maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Ook het onderwijs heeft hier nu mee te maken. Maar hoe ga je hier als schoolleiding mee om? Hoe blijf je zorgdragen voor het uitvoeren van de primaire taak: lesgeven?

  Het liefst wil je direct met alle docenten aan de slag, zodat er op afstand les gegeven kan worden en iedere leerling het onderwijs kan krijgen dat hij/zij nodig heeft.

  LessonUp wordt de afgelopen dagen veelvuldig gebruikt voor les geven op afstand; voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs, hoger onderwijs en universitair onderwijs. Jullie school kan daar nu ook direct mee aan de slag. Docenten kunnen dan:

  • Inloggen met eigen e-mailadres
  • Zelf lessen maken
  • Samenwerken in gedeelde werkmappen
  • Lessen terugvinden in het schoolkanaal

  Lesgeven via internet met de gehele school in 4 stappen:

  Stap 1:

  LessonUp richt de online schoolomgeving in en maakt digitale folders aan voor docenten zodat zij direct online lessen kunnen opslaan en delen (geen koppelingen met andere systemen nodig).

  Stap 2:

  Je tekent digitaal de AVG-overeenkomst zodat alles is geregeld met betrekking tot de privacy van docent en leerling.

  Stap 3:

  LessonUp zorgt voor online video’s en chatmogelijkheid om je docenten stap voor stap LessonUp te laten gebruiken.

  Stap 4:

  Mogelijkheid 1: Met videoverbinding

  Afhankelijk van wat jouw school gebruikt (bijv. Microsoft of Google) gebruik je Skype, Microsoft Teams of Google Hangouts Meet om een online video verbinding op te zetten, de link te delen met leerlingen en de les te starten. De docent start de les in LessonUp, en deelt het scherm. Leerlingen zien dan dit scherm als ‘digibord’ en kunnen live meekijken.

  Voor interactieve lessen kunnen leerlingen met de pincode die getoond wordt op het scherm live meedoen. De docent ziet wie er meedoen en ziet de antwoorden. Achteraf worden alle ingevoerde antwoorden en reacties opgeslagen. Als docent kun je die vinden onder de knop ‘Rapportages’. Op deze manier kun je ook formatieve toetsen geven.

  Mogelijkheid 2: Zonder videoverbinding

  In veel gevallen is het niet mogelijk om een live verbinding met alle leerlingen te hebben. Met LessonUp kun je leerlingen zelfstandig laten werken door de les met leerlingen te delen (via de knop ‘Deel met Leerlingen’). De docent kan klassen aanmaken, zodat leerlingen de les direct zien in de LessonUp studentenapp, of de docent maakt een linkje en deelt deze via WhatsApp, Magister, e-mail of SOMToday. Als docent zie je live hoe ver de leerlingen zijn.

  Daarnaast kan een LessonUp-les ook als formatieve toets op afstand worden gegeven aan leerlingen. Nakijken gaat grotendeels automatisch, en per leerling kun je feedback geven. Ook hier ziet de docent live de voortgang van elke leerling.

  Klik hier voor meer informatie.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS