Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
12 October 2018
Artikel delen

Alle schoolcommunicatie. Via een app.

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het klinkt vast bekend in de oren: “Wie houdt de website en Facebook bij?”, “Gaat de brief per mail, post of via Magister?”, of “Ouders zeggen het formulier nooit te hebben ontvangen!”.

  Het contact met ouders en leerlingen op middelbare scholen is complex. Deels door de grootte van de organisatie, maar ook door het gebrek aan effectieve communicatiemiddelen. Het is er de afgelopen jaren alleen maar onoverzichtelijker op geworden, met de introductie van “extra” communicatielijnen als Facebook en administratiesystemen.

  Dit was de aanleiding voor Tobias de Graaf en Thom Rietberg om aan de hoy app te beginnen: één schoolbreed communicatiemiddel in de vorm van een mobiele app, die andere kanalen vervangt of integreert. Daarnaast past een eigen school app mooi bij het moderne mediagebruik van ouders, gelooft de startup. Waarom zou je een formulier nog moeten printen of naar de receptie moeten bellen om een mentor te spreken, als dit tegenwoordig zoveel makkelijker en efficiënter kan?

  Om de hoy app zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de dagelijkse praktijk van het voortgezet onderwijs, is deze samen met drie middelbare scholen ontwikkeld. Het Actief College, Theda Mansholt College en Stad & Esch hebben zich ingezet om een app te realiseren waarin ouders, mentoren en de school simpel en snel contact houden. Al het nieuws staat in een mooi overzicht, formulieren kunnen in de app worden ingevuld – inclusief handtekening – en met notificaties zijn de ouders van een jaarlaag, klas of lesgroep snel op de hoogte.

  Daarmee voldoet de schoolcommunicatie ook in een klap aan de AVG privacywetgeving. Zo hebben mentoren geen reden meer om WhatsApp te gebruiken, hoeven zij hun telefoonnummer niet zomaar weg te geven en kunnen foto’s worden gedeeld in een afgesloten omgeving. En omdat de app synchroniseert met Magister en Somtoday is er geen dubbele administratie nodig.

  Bekijk de video hieronder en ontdek hoe middelbare scholen en ouders via de hoy app communiceren.

  https://www.youtube.com/watch?v=XS0dF-TjV6Q

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS