Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 October 2018
Artikel delen

DE KIDS CYBER DAY IN DEN HAAG – 24 OKTOBER 2018

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie
  MELD JE NU AAN VOOR DE KIDS CYBER DAY IN DEN HAAG – 24 OKTOBER 2018

  Eigenlijk kunnen we ons geen leven zonder internet meer voorstellen. We kunnen altijd en overal Youtube-filmpjes kijken, online gamen en door social media kunnen we altijd en overal onze vrienden en familie bereiken.

  Door het internet is ons leven een stuk gemakkelijker er leuker geworden. Cyber security is bedoeld om alle leuke en belangrijke dingen op het internet te beschermen tegen hackers en andere criminelen die het internet misbruiken om er zelf beter van te worden.

  Gelukkig zijn er ook goede hackers die bedrijven en de politie helpen om het internet veilig te houden. Wil je zelf leren hacken en er achter komen wat de politie allemaal doet om cybercriminelen te pakken?

  Kom dan naar deze coole Kids Cyber Day. Een leuke dag voor zowel jou als één van je ouders.

  Voor wie?
  Stoere kids uit groep 8 + ouders

  Wanneer?
  woensdag 24 oktober 
  Hoe laat?
  13:00 tot 16:00
  Waar ?
  KPN, Maanplein 55, TP5, Serre
  https://signup.paloaltonetworks.com/ehome/369304?referer=null&utm_medium=direct-mail&utm_source=Advertisement&lfclid=cyberkids
  WORKSHOPS

  I. KINDEREN – LOCK PICKING
  Lockpicking is een Engelse term waar geen goede Nederlandse vertaling voor is. Letterlijk zou je het kunnen vertalen naar ‘slot peuteren’ maar het is veel meer dan dat. Eigenlijk is lockicking een vorm van hacken, maar niet digitaal. Tijdens deze workshop leer je hoe je dit kan doen.

  II. KINDEREN – ZELF LEREN HACKEN
  Altijd al willen leren hacken? Een begin maken is vaak moeilijk, daar willen we je mee helpen. Hacken is illegaal, maar tijdens deze workshop leer je op een veilige manier om verschillende login-systemen te omzeilen.

  III. KINDEREN – ONLINE SPIONAGE DOOR DE GEHEIME DIENST – MIVD
  Tijdens deze presentatie zal de militaire geheime dienst uitleggen wat zij doen om Nederland digitaal veilig te houden.

  IV KINDEREN – CYBERCRIMINALITEIT – MINISTERIE VAN VEILIGHEID, JUSTITIE & POLITIE 
  Het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt samen met de Politie heel hard om cybercriminelen op te pakken. Wie zijn de cybercriminelen en hoe komt de Politie ze op het spoor? Dat leer je tijdens deze presentatie.

  V. OUDERS – TRIPS & TRICKS VOOR OUDERS
  Wij kunnen kinderen van alles leren over hoe het internet écht werkt en hoe we digitaal veilig zijn, maar een goed voorbeeld doet volgen. Daarom zal je als ouder ook veel geleerd krijgen

  VI. OUDERS – BUREAU JEUGD & MEDIA – JUSTINE PARDOEN
  Bureau Jeugd & Media verzorgt een sessie voor de ouders, waarin zij ingaan op de pedagogische aspecten van het internet tijdperk.Op basis van hun ervaring met kinderen en ouders worden de lessons learned gedeeld en kunnen ouders na de presentatie ook nog verdere 1-1 afspraken maken, indien gewenst.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS