Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 June 2021
Artikel delen

Hét digitale verlengstuk voor de drukbezette ict’er

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Wil jij als ict’er meer tijd overhouden voor onderwijskundige ondersteuning, je minder fysiek door het gebouw bewegen en tegelijkertijd alle touchscreens in je school of stichting aansturen? Ga dan aan de slag met Prowise Screen Control, hét digitale verlengstuk voor de drukbezette ict’er.

  De groeiende rol van technologie in het onderwijs brengt nieuwe vraagstukken met zich mee. Hoe meer digitale leermiddelen (van touchscreens tot devices) er op school zijn, hoe meer druk er op de schouder van de ict’er komt te liggen. Hij of zij heeft onder andere een dagtaak aan het managen van software-updates, veiligheidsinstellingen en energiekosten. Het bieden van technische ondersteuning in meerdere klaslokalen en schoollocaties vraagt logistiek gezien veel tijd.

  Beheer van centrale locatie

  Met Screen Control kan diezelfde ict’er alle Prowise touchscreens vanaf één centrale locatie beheren. Via het webportal is vanaf een computer of laptop exact inzichtelijk welke touchscreens er binnen de school of stichting actief zijn. Via een druk op de knop worden vanaf afstand instellingen aangepast, apps geïnstalleerd of achtergrondafbeeldingen aangepast. Omdat een beheerder zelf groepen kan maken, zijn touchscreens afzonderlijk, per schoollocatie of zelfs voor de gehele stichting beheerbaar.

  Door de centrale aansturing faciliteert de ict’er bovendien dezelfde gebruikerservaring op ieder touchscreen in de school. Het maakt niet uit in welk lokaal een leerkracht of docent lesgeeft, hij vindt overal dezelfde interface, instellingen en applicaties.

  Tijd en energie over

  Screen Control zorgt ervoor dat de ict’er minder fysieke afstand hoeft af te leggen en meer tijd overhoudt voor onderwijskundige ondersteuning. Ook vanuit het gezondheidsoogpunt is het anno 2021 van meerwaarde dat een ict’er zich minder door de school hoeft te bewegen om meerdere klaslokalen te bezoeken. Een app als Microsoft Teams kan in een klap op alle schermen in de school worden geïnstalleerd, waardoor de ict’er bijvoorbeeld niet meer alle lokalen langs moet.

  Dataveiligheid centraal

  “Het ontwikkelen van dit beheerplatform past volledig in onze filosofie om het onze gebruikers zo eenvoudig mogelijk te maken. Screen Control is volledig door onszelf ontwikkeld. Samen met onze klanten zorgen we ervoor dat de beheeroplossing aansluit bij hun wensen en perfect werkt op onze eigen schermen. Het mooie is dat we in samenspraak met het onderwijs Screen Control continu verder verbeteren. Door de ontwikkeling in eigen beheer en het gebruik van lokale Prowise-servers kunnen we bovendien de hoogste standaarden op het gebied van privacy & security garanderen. Recent certificeerde het onafhankelijke AV-Test Institute ons touchscreen als Getest IoT-product en alles ziet er naar uit dat we binnen afzienbare tijd BSI IT-Grundschutz-gecertificeerd worden”,vertelt Prowise-directeur Erik Neeskens.

  Gebruikers met een Prowise Touchscreen, Prowise Touchscreen One of Prowise Touchscreen Ten kunnen vijf lang jaar volledig gratis (t.w.v. 250 euro) gebruik maken van Prowise Screen Control. Wil jij van start? Neem dan contact op met je Prowise Onderwijsadviseur.

  Ontdek Prowise Screen Control

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS