Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 March 2019
Artikel delen

Serious game helpt kinderen tegen de gevaren van het internet

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Sinds december 2018 is de Rabobank Foundation aangesloten bij het initiatief HackShield Future Cyber Heroes. Binnen dit partnership is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe episode van de ‘serious game’, bedoeld om kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar weerbaar te maken tegen de gevaren van het internet. 

  De design-principes achter HackShield helpen kinderen om hun digitale gedrag te veranderen. De episode die in samenwerking met de Rabobank Foundation is ontwikkeld, wordt deze week, tijdens de Week van het geld, gelanceerd.

  HackShield is gratis te spelen voor iedereen. Tim Murck, ook wel bekend als acteur uit de series Spangas en Feuten, is een van de grondleggers van HackShield Future Cyber Heroes. Vanuit het bedrijf Flavour werkt hij middels gamification en (transmedia) storytelling aan maatschappelijk relevante projecten, HackShield Future Cyber Heroes is hier een voorbeeld van.

  Tim Murck: “Wij willen kinderen niet (over)beschermen en weghouden van gevaar, maar juist weerbaar maken door ze in een veilige omgeving te laten zien welke gevaren er zijn en wat de consequenties zijn van hun eigen (online) acties. Vanuit deze missie vormt HackShield een ecosysteem waar de digitale veiligheid en educatie van kinderen centraal staat.”

  HackShield ontwikkelt zich stap voor stap tot een volwaardige game. Zo biedt de volgende versie; scorelijsten, uitgebreide avatar creatie, een (virtuele) webshop, tientallen nieuwe levels, spannende verhalende videocontent en een webportal (site) waar een groeiende groep actieve spelers (de HackShield community) zich verzamelt.

  Hierna volgen nog vier episodes, steeds met nieuwe passende partners en Cyber-thema’s. Daarna wordt gekeken naar een internationale uitrol.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS