Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
22 July 2019
Artikel delen

Comenius EduMedia Zegel voor de gratis en compleet vernieuwde onderwijssoftware Prowise Presenter 10

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het genootschap voor pedagogie, informatie en media (GPI e.V.) kende dit jaar een zegel toe aan Prowise voor het product “Prowise Presenter 10” in de categorie schoolonderwijs. De uitreiking vond op 27 juni 2019 plaats in Berlijn.

  Prowise Presenter 10 is de meest omvattende en gebruikersvriendelijke onderwijssoftware ter wereld – en daarbij ook nog eens volledig gratis. Prowise werkt voortdurend aan de verbetering van Prowise Presenter en kon met Presenter 10 opnieuw de verwachtingen van haar klanten overtreffen. Met Prowise Presenter stellen leraren eenvoudig, snel en interactief onderwijsmateriaal of presentaties samen. Presenter is gevuld met leerstof en interactieve mogelijkheden voor leerkrachten (onderwijs), groepen (coöperatieve leervormen) en leerlingen (verwerking). De software is zowel geschikt voor het basis- als voor het voortgezet onderwijs. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s, tools, touchtafel-tools en 3D-modellen, maar ook aan kant-en-klare onderwijsmaterialen, quizzen en mindmaps.

  De Comenius-EduMedia-competitie

  De Comenius-EduMedia-Award wordt elk jaar toegekend door het genootschap voor pedagogie, informatie en media, (GPI). Met het toekennen van de Comenius-EduMedia-Awards stimuleert GPI digitale onderwijsmedia die zich op het vlak van pedagogie, inhoud en vormgeving onderscheiden. De Comenius-Award is de enige Europese mediaprijs die onafhankelijk van aanbieders en producenten wordt toegekend. Als basis gelden de kwaliteitscriteria van het instituut voor onderwijs en media van de GPI (www.comenius-award.de). De deskundige jury, die bestond uit wetenschappers, beroeps- en onderwijsbeoefenaars afkomstig uit zes Europese landen, kende op 27 juni 2019 de begeerde onderscheiding toe aan Prowise GmbH.

  De cijfers spreken voor zich

  Prowise Presenter wordt door meer dan 450.000 leraren in 21 verschillende landen ter wereld gebruikt. Samen hebben de gebruikers van Prowise Presenter bijna 3.000.000 lessen samengesteld. In Duitsland is Prowise Presenter al een vast onderdeel van het onderwijs geworden en het is geen toeval dat de drie grootste gemeenten van Denemarken (inclusief Kopenhagen) de unieke onderwijsmogelijkheden van Prowise Presenter gebruiken.

  De voordeligste software

  Presenter 10 is gratis voor iedereen, waardoor iedere gebruiker, of het nu leraar, leerling of ouder is, een gratis account kan aanmaken. Er zijn geen addertjes onder het gras en extra aankoopverplichtingen – Er kan direct gebruik worden gemaakt van alle unieke voordelen van Presenter 10. Hierdoor kunnen onderwijsautoriteiten elk jaar duizenden euro’s besparen. Met een aangemaakt account kan men zich overal vandaan aanmelden: op het Prowise Touchscreen in de klas, op een Chromebook in de bibliotheek of op de tablet thuis.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS