Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
25 September 2019
Artikel delen

Conrad brengt lesmateriaal “Robotica” uit voor VMBO

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op donderdag 19 september heeft Conrad, in samenwerking met Uitgeverij Vertoog, de lesmethode “Robotica” voor het VMBO gelanceerd.

  Dit gebeurde tijdens de ExPIErience 2019, een evenement dat werd gehouden op het Vechtdal college in Hardenberg.

  Verschillende PIE-docenten (afgeleid van de keuzerichting Produceren, Installeren en Energie) uit het hele land zijn samengekomen om inspiratie op te doen. Ook hebben de docenten praktische workshops gevolgd die kunnen worden toegepast in de lessen.

  Conrad heeft een aantal van deze workshops gegeven, gebaseerd op de nieuwe lesmethode “Robotica” voor het VMBO-onderwijs.

  Edo Tempelman, de educatiespecialist binnen Conrad, geeft aan: “We hebben heel veel contact binnen het onderwijs met zowel het management als docenten. Uit verschillende gesprekken kwam binnen de richting PIE naar voren dat er behoefte was aan een goede lesmethode robotica die direct in de praktijk kon worden toegepast.

  Dit onderdeel wordt namelijk binnen technische bedrijven steeds belangrijker, maar een goede aansluitende lesmethode om scholieren goed te onderwijzen en voor te bereiden op de praktijk, ontbrak. De producten om de lessen in te vullen, konden wij als technische partner wel leveren, maar didactisch lesmateriaal was er eigenlijk niet.

  Met dit in het achterhoofd, hebben we uiteindelijk uitgeverij Vertoog gecontacteerd. Zij hebben veel ervaring met het schrijven en uitgeven van technische lesmethodes.”

  Edo Tempelman heeft de lessen namens Conrad uitgeschreven, waarna Uitgeverij Vertoog het drukwerk verzorgde.

  Meer informatie over het lesmateriaal is hier te vinden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS