Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
20 September 2019
Artikel delen

Conversatiestarters voor online media gebruik kinderen.

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ouders zijn steeds meer geïnteresseerd in de online media die hun kinderen gebruiken. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de conversatiestarters die de Stichting Opvoeden.nl heeft ontwikkeld, in samenwerking met het Bureau Jeugd en Media.

  De conversatiestarters, die zowel online als in kaartvorm beschikbaar zijn, kunnen door leraren gebruikt worden tijdens gesprekken met ouders. Dit helpt ouders nadenken over het soort media opvoeder dat ze zijn of willen zijn. Ook helpt het ouders om met elkaar in gesprek te gaan hierover.

  Door middel van eenvoudige vragen zoals “Welke app vindt jouw kind het leukst?” worden ouders bewust gemaakt van mediaopvoeding. Ook vragen ze zich af of ze het eigenlijk wel weten.

  Op dit moment worden de kaarten gebruikt door verschillende instellingen, zoals de GGD en zelfstandige mediacoaches.

  De conversatiestarters zijn ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl en staan op hun Facebookpagina. Daar staan tientallen vragen, stellingen en weetjes beschreven op de die eventueel uitgeprint kunnen worden.

  Mocht je de conversatiestarters voor het online media gebruik van kinderen in kaartvorm willen ontvangen kun je contact opnemen met de Stichting Opvoeding.nl op het telefoonnummer 088-11 80 200, of op het e-mailadres contact@stichtingopvoeding.nl. Het gebruik hiervan is gratis.

  Lees meer informatie op mediawijzer.net.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS