Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
14 December 2021
Artikel delen

De digitalisering van het onderwijs gaat niet snel genoeg

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De hervorming van het onderwijs verloopt traag. Professor PhD. Marc Vermeulen pleit voor een betere onderzoeksagenda, kennisinfrastructuur en innovatieagenda. Maar dit vereist politieke en educatieve sturing.

  Vermeulen, hoogleraar onderwijssociologie aan TIAS School for Business and Society, heeft een uitgesproken mening over onderwijstechnologie en innovatie. Hij is een van de sprekers op de conferentie OnderwijsInzicht 2022. “De toekomst van ons onderwijs” is één van de vier programmalijnen van deze conferentie, Vermeulen is verantwoordelijk voor de lezing van deze programmalijn. Als het aan hem ligt, komt er binnenkort niet alleen een leraar, maar ook een hologram voor de klas.

  “Ik vind een langetermijnperspectief heel belangrijk. Het onderwijs kent immers een lange periode van verandering. Ik heb berekend dat als je vandaag besluit om Chinees in het basiscurriculum van het basisonderwijs op te nemen, je misschien pas de eerste lichting echt opgeleid in Chinees op de basisschool in 12 jaar.

  Lees het interview over de trage digitalisering van het onderwijs in zijn geheel hier op Kennisnet.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS