Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
11 November 2020
Artikel delen

Digitale geletterdheid als basis van code-krakende opdrachten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Codebladen, vierkante kralenplanken, gekleurde cilinderkralen en antwoordbladen zijn de ingrediënten voor activiteiten in de Sint- en Kersthoek. Kinderen herkennen een cijfersymbool en kleur, hiermee pakken ze de juiste hoeveelheid kralen van een bepaalde kleur. Het ontcijferen van codes die leiden tot een oplossing is favoriet in de groepen 1, 2 en 3.

  Sinterklaas is innovatief 

  Sint gaat op zoek naar andere kleuren en vormen. Zijn mantel en mijter zijn al zoveel jaren hetzelfde, altijd maar rood. De pieten vinden het erg grappig dat Sint gaat vernieuwen en helpen hem hier graag mee. Kleuren en vormen worden geoefend, terwijl de kinderen cijfercodes kraken. Stap voor stap werken de kinderen naar de oplossing op de kralenplank. De cijfercodes leiden dit keer naar deze mooie platen. Kunnen de kinderen tijdens het kraken al raden welke afbeelding verschijnt? Digitale geletterdheid is de basis van deze kraakopdrachten, aansluitend bij de 21e eeuwse vaardigheden. 

  Complete doelgericht lessen 

  Onderwijskundigen van de Rolf groep ontwikkelen lessenseries over verschillende onderwerpen. Een serie bestaat uit meerdere lessen die op elkaar opvolgenDe lessen zijn beredeneerd; doelgericht en sluiten aan bij de leerlijnen. Ook zijn de lessen opgebouwd uit lesfasen, waarmee leerkrachten direct aan de slag kunnen. Naast de basisactiviteit is er aanbod voor kinderen die iets meer of minder aankunnen. Codekrakers Sint & Kerst heeft wel 49 bijlagen met codebladen, kralenplanken en aansluitende materialen. Succes verzekerd! 

   

  Klik hier voor meer info over de Codekrakers van de Rolf groep

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS