Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
29 January 2020
Artikel delen

Een unicum: docent geeft les op drie locaties tegelijk

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Onderwijs op afstand, het lijkt iets van de toekomst, maar het is onlangs echt uitgevoerd. Op drie middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen is het mogelijk om vragen te stellen en begeleid te worden door een onderwijzer die kilometers verderop zit.

  Extended Classroom werd dinsdagmiddag gepresenteerd op Stichting Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen. Drie middelbare scholen in deze regio maken gebruik van deze mogelijkheid. Het Reynaertcollege in Hulst, het Zwin College in Oostburg en het Lodewijk College in Terneuzen hebben een speciaal ingericht lokaal, die twaalf leerlingen kan huisvesten. De aanleiding van dit project is dat scholen voor sommige vakken zoals klassieke talen en wiskunde te weinig leerlingen hebben.

  Dit probleem speelt al langer op de scholengemeenschap en sinds vijf jaar zijn ze op zoek naar een oplossing voor het probleem. Wat de scholen voor ogen hadden bestond nog niet, maar er was in Parijs een bedrijf dat het wel mogelijk kon maken. Met de hulp van de Rabobank is het gelukt.

  Op het digibord welke drie locaties hetzelfde laat zien, komt de Extended Classroom met muziek en beeld tot leven. Er hangen in totaal vijf schermen, waarop de andere twee klaslokalen te zien zijn, en de docent. Microfoons hangen vanuit het plafond boven de tafels en werken goed. Zelfs als iemand op de ene locatie moet hoesten, hoor je dat luid en duidelijk op de andere locaties.

  Vanaf volgende week worden er proeflessen gegeven met het systeem en na de zomervakantie wordt het echt geïntegreerd in de lessen.

  Voor meer informatie, lees het volledige verhaal hier.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS