Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
16 March 2021
Artikel delen

Groningen investeert met de Digitale Academie in digitale vaardigheden

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Nationaal Programma Groningen heeft het project Digitale Academie Noord-Nederland gefinancierd. Provincie en gemeenten Groningen erkennen het belang van digitalisering en hopen met behulp van de Digitale Academie de digitale vaardigheden van de Groninger bevolking te verbeteren. Dit project is één van zeven projecten waar aan gewerkt wordt.

  De meest digitaal geletterde provincie
  De Digitale Academie draagt ​​bij aan de realisatie van de doelstellingen van de Digital Literacy Coalition, namelijk om Groningen in 2025 de meest geletterde stad en provincie van Nederland te maken. Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen en Biblionet Groningen erkennen het belang van digitalisering en werken samen met de Digital Academy om deze maatschappelijke ambities waar te maken. Momenteel is de inhoud van opleidingen in digitale vaardigheden zeer versnipperd en is het moeilijk om deze voor verschillende doelgroepen te vinden. IT en digitalisering spelen op veel afdelingen een steeds belangrijkere rol. Daarom is het nodig om opleidingsmogelijkheden te bieden aan burgers, werknemers en werkzoekenden die digitale vaardigheden van verschillende afdelingen en verschillende niveaus kunnen bijwerken.

  Geschikte digitale vaardigheidstraining
  De goedkeuring van de Commissie Rijksplanning Groningen maakt het mogelijk om bestaande opleidingen op het gebied van digitale vaardigheden te bundelen. De Digital Academy wordt een online platform waar je alle digitale cursussen kunt zien die in Noord-Nederland worden aangeboden. Bovendien zijn deze cursussen gemakkelijk te vinden en te volgen. Het platform is geschikt voor inwoners van de provincie en de stad Groningen, zodat zij levenslang digitaal kunnen ontwikkelen. Iedereen, ongeacht voorkennis of opleidingsniveau, kan via dit platform geschikte digitale vaardigheidstrainingen vinden.

  Robin van den Berg van de Hanzehogeschool Groningen, initiatiefnemer van Digitale Academie Noord-Nederland, benadrukt het belang van digitalisering: “Digitale geletterdheid wordt voor iedereen een erg belangrijke vaardigheid. Met behulp van de Digitale Academie gaan wij er samen met onze partners voor zorgen dat iedereen mee kan in de digitale revolutie en willen we voorkomen dat er een tweedeling ontstaat in de maatschappij op digitaal gebied. De steun van het Nationaal Programma Groningen maakt het mogelijk om alle doelgroepen te bereiken en bewustwording te creëren.”

  Het streven van de Digitale Academie is om de digitale kennis van de bevolking van stad en provincie Groningen te vergroten. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met verschillende lokale betrokken organisaties en door de inwoners van Groningen (en op termijn Noord-Nederland) via campagnes bewust te maken van het nut en de noodzaak van digitalisering.

   

  Bron: Eemskrant
  Lees het originele artikel hier op de website van de Eemskrant

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS