Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
14 April 2021
Artikel delen

Het beperken van de schermtijd van kinderen is een grote uitdaging voor ouders

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Volgens het onderzoek van Multiscope zeggen veel Nederlandse ouders dat het voor hen moeilijk is om de screeningstijd van hun kinderen te beperken. 

  Schermtijd staat bovenaan de lijst met onderwerpen die ouders moeilijk vinden bij opvoeding. Ouders vonden het ook moeilijk om consequent te zijn of hun kinderen niet in de watten te leggen. Ondanks Apple en Google allebei software in hun telefoons en tablets integreren om het schermgebruik van kinderen zoveel mogelijk te beperken. Door de juiste schakelaar te gebruiken, kan een applicatie gedurende een geselecteerde periode worden gebruikt en wordt het daarna urenlang onmogelijk om de applicatie te openen.

  Zoek binnen de instellingen van je smartphone naar ‘Applimieten’ of ‘Apparaatvrije tijd’, om de schermduur te reguleren. Beperk het appgebruik van kinderen vanuit de ‘Family Link’ app. Of gebruik de volgende tip: Apps vastzetten. Dan kunnen kinderen niet overschaken naar een andere app. Handig voor ouders die hun telefoon aan hun kind uitlenen, maar niet willen dat ze door berichten gaan neuzen.

  Kijk hier voor uitgebreide tips om de schermtijd voor kinderen te beperken

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS