Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
17 December 2021
Artikel delen

Het effect van open leermateriaal

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Bron: Kennisnet

    Er is een parallel te zien tussen onderwijs en voetbal, iedereen heeft er wel een opvatting over. Ondanks we zelf niet werkzaam zijn op een school (meeste van ons), zien we genoeg om er een mening over te hebben. Immers hebben we allemaal op school gezeten en herinneren ons genoeg om huidig onderwijs te vergelijken.

    Meerdere jaren later komen veel mensen opnieuw een school in, maar dan als ouders. Soms is overeenkomst te zien tussen de lessen die vroeger werden gegeven. Al zijn er duidelijke verschillen, we hebben nu devices en digiborden.

    Larissa Zegveld, directeur van Kennisnet, ontmoet veel gedreven professionals in scholen, die eigenhandig vorm geven aan het onderwijs met bijvoorbeeld open leermateriaal. Door te kijken naar de behoefte van de klas en individuele leerlingen zijn aangepaste actuele lessen te maken om in te zetten naast de bekende lesmethodes van uitgevers.

    Vernieuwing ontstaat niet vanzelf. Daarom stimuleert Kennisnet het gebruik van open digitaal leermateriaal al meer dan 10 jaar met Wikiwijs. ‘Open’ heeft zijn waarde bewezen, maar wat ons betreft zetten we nu een paar stappen vooruit. We willen werken aan meer en divers materiaal dat nog beter vindbaar en toegankelijk is voor leraren. Open leermateriaal geeft meer ruimte aan de zelfstandigheid en professionaliteit van de leraar.

    Open leermateriaal geeft meer ruimte aan de zelfstandigheid en professionaliteit van de leraar. Het komt ook handig van pas in situaties waarbij er simpelweg geen passend lesmateriaal beschikbaar is.

    Samen met partnerorganisaties en het ministerie heeft Kennisnet een aanvraag ingediend bij het Nationaal Groeifonds. Een uitgebreid plan met financieringsaanvraag: Impuls Open Leermateriaal. U gaat er de komende tijd nog veel van horen.

     

    Lees het volledige artikel op Kennisnet.nl

     

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS