Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
30 October 2019
Artikel delen

Hoe en waar vind je digitaal leermateriaal?

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Er  wordt steeds meer digitaal leermateriaal ontwikkeld. Dit is een goede trend voor leraren die hun leerlingen op een passende manier willen ondersteunen door middel van variatie in het lesmateriaal. Maar hoe vind je dat? En hoe kunnen leraren zich het beste oriënteren? 

    De eerste stap is het vinden van leermateriaal. Omdat de leermiddelenmarkt in beweging is kan het een uitdaging zijn voor docenten om geschikt en passend materiaal te vinden. Naast complete methodes is er ook optioneel aanvullend materiaal dat wordt ontwikkeld door uitgevers. Zij hebben op hun websites vaak alle informatie over de beschikbare methodes en leermaterialen.

    Voor een overzicht van educatieve uitgevers is de website van GEU een uitkomst. Daarnaast kun je kijken op websites die leermateriaal online aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Schooltv, entoen.nu en de jeugdbieb.

    Ook kan zogenaamd open materiaal worden gebruikt. Dit is gratis in gebruik en kan door leraren worden aangepast voor de eigen lessen. Ook mag dit in sommige gevallen (afhankelijk van de licentie) verder worden verspreid. Wikiwijs en vo-content zijn hier goede voorbeelden van.

    Naast deze mogelijkheden zijn er nog meer opties om aan digitaal lesmateriaal te komen. Meer weten? Lees het artikel op Kennisnet.nl.

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS