Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
23 April 2020
Artikel delen

In gesprek met docent Engels, Johan van der Stel

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In deze ‘In gesprek met…’ hebben we twee keer primeur! De eerste keer dat we een online interview voor ‘In gesprek met…’ hebben op afstand vanwege het coronavirus. Daarnaast is het de eerste keer dat we een docent Engels interviewen voor deze rubriek die gebruik maakt van de methode GPS Taal en Rekenen.

  Het oorspronkelijke plan was om af te reizen naar het Zadkine Benthemplein in Rotterdam, want daar is onze gastheer, Johan van der Stel, werkzaam. De nieuwe corona maatregelen zette hier een flinke streep doorheen. Daarom hebben we de afspraak voortgezet via Skype.

  EEN INTERVIEW OP AFSTAND

  Docent Engels Johan van der StelVoor ons allebei een beetje onwennig, een setting waarbij je ‘tegen een scherm’ praat.
  Tegelijkertijd zou het juist niet vreemd moeten zijn, omdat juist dat scherm het o zo belangrijke beeld toevoegt aan de conversatie, met de wetenschap dat 80% van onze communicatie bestaat uit non-verbale interactie!

  ALLE SCHOLEN DICHT VANWEGE COVID-19. HOE PAKT JOUW SCHOOL DAT AAN?

  “Wij hadden het wel al zien aankomen, maar als het dan uiteindelijk zover komt, is het toch wel even schakelen”, aldus de docent. Johan en zijn collega’s zijn als team bij elkaar gekomen en direct aan de slag gegaan met het opzetten van een website met daarop: lesplanners, nieuws, contactmogelijkheden met docenten en een FAQ lijst. De website fungeert als centraal punt waar studenten alle noodzakelijke informatie kunnen vinden.

  Voor het lesgeven wordt er naar tevredenheid gewerkt met Microsoft Teams. Alhoewel het communicatie- en samenwerkingsplatform een video-optie heeft, wordt deze toch niet altijd ingeschakeld door de studenten.

  Bekijk hier het volledige artikel.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS