Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
29 May 2020
Artikel delen

Kahoot! in groep 1-2

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Graag deel ik met jullie een werkvorm waaraan in mijn groep alle kinderen met veel plezier en een hoge betrokkenheid deelnemen. De ins en outs van Kahoot!

  Door: Nena Heesakkers | de Rolf groep.

  Innovatief observeren met behulp van ICT 

  De eerste weken in mijn instroomgroep zijn we onder andere veel bezig geweest met de telrij, het representeren van hoeveelheden en hier de getalsymbolen tot en met 5 aan koppelen. Tijd voor een observatiemoment! 

  Hiervoor maakte ik een Kahoot!-quiz via https://kahoot.com. 

  In deze quiz krijgen de kinderen bij elke vraag een afbeelding te zien. Bijvoorbeeld een hand met drie vingers, vijf stippen op een dobbelsteen of één dokterskoffer. Uit de meerkeuzeantwoorden moeten zij het juiste cijfer selecteren. Dit doen zij met behulp van een iPad, waar ze de meerkeuzeantwoorden als kleuren en vormen zien. 

  De voorbereiding: zo gepiept 

  Zet de quiz op het digibord klaar via je profiel op https://kahoot.com. Ik heb bij deze activiteit gekozen voor de Classic 1:1 modus, waarbij de kinderen individueel meedoen op een iPad. Hierna verschijnt er een 7-cijferig nummer op het scherm. 

  Op het device, bijvoorbeeld de iPad, ga je naar https://kahoot.it. Daar moet je de ‘Game PIN’ invoeren die zojuist is verschenen op het digibord bij het klaarzetten van de quiz. Wanneer je op ‘Enter’ drukt, kun je een ‘Nickname’ invoeren. Hier heb ik de naam van de betreffende kleuter ingevoerd. Klik op ‘OK, go!’ en de naam verschijnt op het digibord. Staan hier alle namen? Dan is het tijd om te starten. 

  Bekijk hier het volledige artikel.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS