Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
5 December 2018
Artikel delen

Komende vrijdag zijn de Micro:spelen!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Kom in beweging met Expeditie micro:bit!

  Vrijdag 7 december doen 100 scholen in heel Nederland weer mee aan Expeditie micro:bit! Dit jaar is het een wel hele speciale expeditie: de Micro:spelen. En die draaien om digitale vaardigheden en… beweging. Letterlijk, dus dat wordt zweten!

  De Micro:spelen zijn 3 gratis lessen in digitale vaardigheden die bij de Digi-Klooikoffer hoort. Hierin zit een micro:bit, een klein robotje met sensoren, lampjes en knopjes dat je met een computer kunt programmeren. Leerlingen in groep 6, 7 en 8 leren hoe ze de micro:bit kunnen programmeren voor een warming up, piepjestest, sprongenteller, twister, estafette en nog veel meer.

  Wist je dat…

  • 33 scholen een gastles krijgen van gastdocenten van Nationale Nederlanden? En dat Nationale Nederlanden 100 scholen heeft voorzien van een Digi-Klooikoffer?
  • 21 scholen een gastles krijgen van andere gastdocenten uit het bedrijfsleven?
  • dat 41 scholen de lessen dus zelf gaan geven?
  • alle basisscholen in Rotterdam20 Digi-Klooikoffers kunnen aanvragen van Robeco zodat ze ook Expeditie micro:bit kunnen doen?
  • deze Expeditie micro:bit niet toevallig in de internationale Hour of Code Week is?

  Ook in beweging komen?
  Dat kan! Als je Digi-Klooikoffers en computers hebt, kan jouw klas ook de Micro:spelen doen, wanneer je wilt. Geen Digi-Klooikoffer? Die kun je vanaf het voorjaar weer bestellen bij Conrad.

  En minstens net zo leuk: schrijf je in voor de Digi-doener, onze wekelijkse gratis les in digitale vaardigheden voor groep 1 t/m 8 en de brugklas. Compleet met docentenhandleiding, kan zonder computer (!) en zit bomvol digitale vaardigheden en 21st century skills.

  Yes, je wekelijkse gratis digi-les! Met de Digi-doener breng je digitale vaardigheden écht in de klas.

  Dit is het
  De Digi-doener is een wekelijkse nieuwe les voor groep 6 t/m 8 en de brugklas van het voortgezet onderwijs met digitale doe-dingen. Zoals een hologram op je telefoon toveren. Of een coole vlog maken samen met Furtjuh.

  WAUW! Vanaf 11 januari ook iedere week een nieuwe gratis digi-doener voor de onderbouw (groep 1,2 en 3) en voor de middenbouw (groep 4 en 5).

   

  Oh ja!
  De Digi-doener voldoet aan de kerndoelen SLO én sluit aan op leerlijn computational thinking. En hadden we al verteld dat digitale vaardigheden in 2021 in het officiële curriculum komen? Dus als je er nu al mee begint is het straks peanuts voor jou en je klas.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS