Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
12 June 2020
Artikel delen

Leren je leerlingen wel van jouw instructiefilmpjes?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De afgelopen periode heeft het lesgeven vooral online plaatsgevonden, o.a. met zelfgemaakte (instructie)video’s. Maar hoe effectief zijn ze eigenlijk en zijn ze als onze moeite wel waard? Erwin heeft gesproken met leerkrachten en leerlingen en zet hier de ervaringen op een rijtje.

  Ervaringen leerkrachten

  Problemen waar tegenaan werd gelopen waren dat veel leerkrachten het opnemen van instructiefilmpjes lastig, soms eng en een hoop gedoe vinden.  Zwetend voor de zoveelste keer een gewenst resultaat proberen te halen en uiteindelijk genoegen nemen met net wat minder. Het bewerken, verzamelen en klaarzetten kostte veel tijd. Een leerkracht: “Ik was soms uren bezig en als ik dan klaar was, had ik geen idee of het filmpje werd bekeken. Laat staan wat het leereffect ervan was.”

  Ervaringen leerlingen

  Door veel leerlingen werd het gebruik van instructiefilmpjes als zeer positief ervaren. Logisch ook gezien het feit dat binnen de huidige generatie Z (ook wel Zoomers genoemd) YouTube het meest gebruikte videoplatform is en kinderen hier uren naar kunnen kijken. Dit vaak tot ongenoegen van de ouders. Wie zelf kinderen heeft, kan dit waarschijnlijk wel onderschrijven. Een leerling: “Super fijn dat ik het filmpje vaker kan zien en kan stoppen. In de klas heeft de leraar minder tijd voor me. Ik snap het nu veel beter. ”

  Bekijk hier het volledige artikel.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS