Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
21 May 2021
Artikel delen

Lessenreeks digitaal burgerschap ontwikkeld door ROC Noorderpoort

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ROC Noorderpoort houdt zich sinds 2016 bezig met het onderwerp burgerschap. Nu zijn ze de eerste ROC die een complete reeks cursussen digitaal burgerschap heeft ontwikkeld. Kennisnet sprak met Chris Holman, die al jaren met dit onderwerp bezig is, en met Marlies Blaauw, projectmanager. Wat is hun pad op het gebied van digitaal burgerschap, hoe ontwikkelen zij het curriculum en hoe zorgen zij voor draagvlak binnen de organisatie?

  “Met het aanbieden van een lessenserie voor digitaal burgerschap is de grote verscheidenheid tussen de teams dus een uitdaging. Daarbij is het heel belangrijk dat je in het proces oog hebt voor hetgeen wat er al ligt. Sommige docenten besteden al aandacht aan de onderwerpen, maar doen dat in een andere les dan burgerschap. Dan is het een uitdaging om te kijken hoe je de thema’s kunt combineren en het doel van de lessen op elkaar afstemt.”

  De praktijk laat zien hoe verschillend burgerschap is ingericht in de docententeams en hoe zij aan de slag willen met digitaal burgerschap.

  Lees het gehele interview over Digitaal burgerschap op Kennisnet.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS