Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
30, Tuesday, March , 2021
Artikel delen

Leerlingen bestoken eigen school met DDOS-aanvallen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De leerlingen van CSG Comenius Mariënburg voerden een DDOS-aanval uit op hun school. De school heeft ouders en leerlingen via e-mail op de hoogte gebracht van het incident.

  De internet- en systeemproblemen zijn al meer dan een week aan de gang. 1.500 studenten en 150 medewerkers werden getroffen. Inmiddels is bekend dat er twee studenten achter de aanslag zaten. Omdat het probleem niet is gestopt, wordt vermoed dat er meer mensen bij betrokken zijn.

  Door het haperen van internet werden de meeste online lessen zwaar getroffen, dus werd besloten de hybride lessen maandag niet te streamen.
  Waarnemend rector, Freek Polter, zei in een e-mail: „Het benadelen van ongeveer 1650 personen is geen leuke grap”,  De zaak krijgt veel aandacht op school en er worden zware sancties overwogen. „Via deze weg wil ik alle personen die op dit moment het leuk vinden om het systeem plat te leggen, vragen hiermee te stoppen.”

  De school vereist dat studenten zich melden als ze meer informatie hebben: „Aan allen die slachtoffer zijn, en dat is veruit de meerderheid, wil ik vragen om goed op te letten en door te geven als bekend is van iemand die het systeem saboteert.” De school is van plan de schade van de dader te vervolgen. Inmiddels is er contact opgenomen met de politie. De school overweegt aangifte te doen.

   

  Bron: Leeuwarder Courant

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS