Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
3, Tuesday, December , 2019
Artikel delen

Maakt jouw school al gebruik van ECK iD?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf het schooljaar 2018/2019 hebben scholen in het primair onderwijs de kans gekregen om zich aan te melden voor het ECK iD. Dit is een maatregel die de privacy van leerlingen nog beter beschermt.

  De PO-Raad roept scholen op om het ECK iD in te voeren, mochten ze dit nog niet gedaan hebben. Dit geldt voor zowel voor scholen in het regulier én speciaal voortgezet onderwijs.

  Het ECK iD zorgt ervoor dat leerlingen digitaal lesmateriaal kunnen gebruiken met zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens die worden gedeeld. Het iD wordt bijvoorbeeld niet getoond in beeldschermen of downloads. Daarnaast is het een reeks van 128 karakters die geen betekenis hebben voor het menselijke oog. De reeks bevat ook geen persoonsgegevens waardoor de herleidbarheid van de leerlingen beperkt wordt bij het uitwisselen van gegevens tussen scholen en leveranciers van leermiddelen.

  In het kort, door het ECK iD in gebruik te nemen wordt de privacy van leerlingen nog beter beschermd, waardoor de verplichte AVG regels worden nageleefd.

  Om binnen het bestuur het ECK iD te kunnen gebruiken worden de volgende handelingen uitgevoerd.

  • Meld je bestuur aan bij de Nummervoorziening van Kennisnet. Deze dienst genereert de ECK iD’s voor scholen.
  • Meld aan de leverancier van het leerlingadministratiesysteem (LAS) dat je gebruik gaat maken van de ECK iD. Op dit moment is het mogelijk voor het LAS van Dotcomschool , Esis, ParnasSys en Unilogic.
  • Na de verwerking ontvangt de bestuurder (die tekenbevoegd is) een aantal documenten van Kennisnet. Het tekenen hiervan kan volledig digitaal en met een enkele ondertekening is de aanmelding voor alle scholen onder het bestuur geregeld.

  Voor meer informatie, lees het artikel op de PO-Raad. Om je aan te melden, klik hier.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS