Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
2, Friday, April , 2021
Artikel delen

Minister: Verborgen cameratoezicht is alleen toegestaan ​​onder bijzondere omstandigheden

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Slob, de vertrekkende minister van basis- en voortgezet onderwijs en media-minister, zei dat alleen onder bepaalde omstandigheden en onder strikte voorwaarden werkgevers die verborgen cameratoezicht willen gebruiken om hun werknemers te fotograferen, worden toegestaan. De minister reageerde op Kamervragen over plannen van de regionale omroep L1 dat de directie toegang heeft tot al het e-mail- en internetverkeer van werknemers en hun sociale media. De minister reageerde op de vraag van het Parlement over het L1-plan van lokale omroepen, dat vereist dat het management. Verborgen camera’s kunnen ook op het montagebord worden geplaatst.

  SP-Kamerlid Kwint vroeg de minister om opheldering van de reden. In zijn reactie zei hij dat geheim cameratoezicht in principe niet is toegestaan ​​omdat het de privacy ernstig schendt. “Slechts in bijzondere gevallen en onder strikte voorwaarden is verborgen cameratoezicht toegestaan”, laat Slob weten.

  Het gaat bijvoorbeeld om situaties waarin er een redelijk vermoeden bestaat van diefstal of fraude. Daarnaast moeten eerst andere maatregelen worden genomen en moet de inzet tijdelijk zijn. Ook de arbeidscommissie moet toestemming geven.

  Met betrekking tot het lezen van e-mails van medewerkers is dit onder bepaalde omstandigheden ook toegestaan. Werkgevers moeten bijvoorbeeld wettelijke rechten hebben bij het lezen van zakelijke e-mails van werknemers die hun privacyrechten overschrijden. Evenzo moeten eerst minder ingrijpende maatregelen worden overwogen en is het noodzakelijk om medewerkers hiervan op de hoogte te stellen alvorens zakelijke e-mails te lezen. Het arbeidscomité heeft ook het recht om hierover overeenstemming te bereiken.

  Slob zei dat het rapport de aandacht van mensen trok en sindsdien trok de directeur het plan vanwege verschillende problemen in. De Raad van Commissarissen van L1 heeft de Corporate Division van het Gerechtshof Amsterdam gevraagd om onderzoek te doen naar de vraag of er sprake is van wanbeheer.

   

  Bron: Security.nl

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS