Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
18, Thursday, November , 2021
Artikel delen

Scholieren doelwit van identiteitsdiefstal

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bron: SLBdiensten

  Bijna een derde van de scholieren geeft aan het afgelopen jaar wel eens het slachtoffer te zijn geweest van cybercrime, zoals phishing en internetfraude. Dit blijkt uit een poll van onze partner slim.nl die door ruim 2.000 scholieren is ingevuld. Scholieren noemden onder andere regelmatig nepmails met ransomware te ontvangen waarin ze verleid worden op een link te klikken. Ook liepen leerlingen na een aanval op hun school een achterstand op vanwege het niet beschikbaar zijn van huiswerkopdrachten en oefenopgaven. Scholieren liggen ‘dubbel’ onder vuur; niet alleen lopen ze thuis een risico, maar scholieren brengen hun ‘privé kwetsbaarheid ook mee naar school.

  Bron: uitslag van poll ingevuld door 2.086 scholieren op scholieren.com

  In het onderwijs worden steeds meer apparaten gebruikt, of het nu gaat om leerlingen die hun eigen apparaten meenemen voor projecten of het maken van aantekeningen of om medewerkers die laptops en tablets meenemen. Instellingen zijn een schatkamer van persoonlijke informatie, van namen en adressen van leerlingen en studenten tot financiële gegevens. Scholieren realiseren zich goed dat ze slachtoffer kunnen worden van bijvoorbeeld phishingmail en dat een cyberaanval grote gevolgen voor hun school heeft.

  “Mijn school weet zo veel over mij, ik wordt er gewoon een beetje bang van als ik erover nadenk wat er allemaal met die informatie kan gebeuren als mijn school wordt geraakt door een DDoS-aanval.” – leerling havo 3

  Lees hier het gehele artikel

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS