Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
21, Friday, February , 2020
Artikel delen

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs getroffen door ransomware

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, of LVO, is getroffen door een aanval met ransomware. Hierdoor zijn 26.000 leerlingen en 2.800 medewerkers over 23 scholen niet in staat om computers te gebruiken.

  De aanval heeft zich voorgedaan in het datacentrum waar de ICT_omgeving van het LVO draait. De stichting geeft aan in een verklaring dat het gaat om een nieuw ransomware virus die nog niet door virusscanners gedetecteerd kan worden. Omdat er tijdig is gereageerd is de impact van het virus klein gebleven en is gegevensverlies beperkt gebleven. Alle systemen zijn hierbij uitgeschakeld tot nadere informatie en het virus wordt nu van de systemen verwijderd.

  De e-mail omgeving van de stichting, samen met het leerling informatiesysteem Somtoday en de bedrijfssoftware AFAS bleken niet te zijn getroffen door de ransomware. Ondanks dat deze systemen niet zijn geïnfecteerd heeft LVO uit veiligheidsoverwegingen toch besloten om tijdelijk de toegang af te sluiten.

  Om welke ransomware het precies gaat is niet bekend gemaakt. Ook over hoe de infectie zich exact heeft voorgedaan is er geen informatie vrijgegeven. Op dit moment zijn de meeste systemen weer online gebracht.

  Lees hier meer over hoe je ransomware aanvallen kan voorkomen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS