Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
25 January 2022
Artikel delen

Oproep aan toekomstige leraren: praat over desinformatie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ‘Goed in gesprek over verkeerde informatie’ is een campagne van Netwerk Mediawijsheid, om lerarenopleiders op te roepen toekomstige leraren meer te bekwamen in het omgaan met desinformatie in de klas. Discussies nemen toe en vele studenten leren niet hoe ze op een goeie manier het gesprek over desinformatie kunnen voeren met hun toekomstige klassen.

  Bron: Netwerk Mediawijsheid

  Netwerk Mediawijsheid (een dienst van Kennisnet) start de landelijke campagne ‘Goed in gesprek over verkeerde informatie’ en lanceert een speciale startpagina voor het onderwijs: wikiwijs.nl/desinformatie . Met de campagne wil Netwerk Mediawijsheid lerarenopleiders stimuleren meer les te geven over desinformatie en studenten goed voor te bereiden op het gesprek over desinformatie in de klas.

  De startpagina biedt docenten alles wat zij daarvoor nodig hebben en wijst de weg naar betrouwbare informatie en organisaties. Lerarenopleiders en (toekomstige) leraren kunnen lespakketten, losse lessen en casussen over desinformatie vinden. Van Laar: “Als leraren goed beslagen ten ijs komen, vergroot dat uiteindelijk de weerbaarheid van kinderen en jongeren tegen desinformatie. En dat is hard nodig.”

   

  Lees het volledige artikel hier

   

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS