Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
12 April 2022
Artikel delen

Pioniers met innovatieve ideeën gezocht voor impuls hogeschool

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Educatieve technologie, ook wel EdTech genoemd, is booming! Er komen zoveel nieuwe ideëen op de markt, studenten koppelen aan ouderejaars met een buddy-app, een online studieplanner of een platform dat jonge sporters voorbereidt op een glansrijke sportcarrière. De mogelijkheden in deze sector zijn eindeloos, er wordt al veer geexperimenteerd met tekst-naar-spraak-applicaties, virtuele leeromgeving en meer. Durf jij het aan om te experimenteren met onderwijstechnologie?

  Spannende technologische oplossingen maken het onderwijs beter, flexibeler, maar vooral ook veel leuker. Daarom wil Hogeschool Inholland enthousiaste studenten en collega’s stimuleren om digitale technologie in het onderwijs toe te passen. Bruis jij al van de ideeën? Die kan je mooi kwijt in het nieuwe SUCH Start Up Programma (vanaf 11 mei) dat volledig in het teken staat van EdTech en innovatie. Ben jij creatief, ondernemend en zie je jezelf wel aan de knoppen van de hogeschool draaien? Dan is dit programma bedoeld voor jou!

  Deelname kan zowel fysiek als online. Na vijf weken ben je start up ready, heb je je netwerk uitgebreid met de meest waanzinnige namen uit het professionele EdTech-werkveld en weet je of jouw idee marktwaardig is. De meest veelbelovende initiatieven krijgen bovendien de kans om daadwerkelijk gerealiseerd te worden.

  Nieuwe technologie omarmen
  Online technologie, VR, AR, live streaming en digitale leerplatformen hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop informatie verstrekt wordt. Dat zeggen Ton Glaudemans en Frits van der Weerd, EdTech-ambassadeurs vanuit Hogeschool Inholland. “EdTech verovert de wereld en corona heeft ons denken hierover in een stroomversnelling gebracht. Helaas ontbreekt vaak nog de aansluiting bij de concrete behoeften van student en docent. En waarom komt op dit moment bijna alle technologie van Big 5-bedrijven van buiten Europa? Hoe zorgen we nu dat er binnen het hoger onderwijs bij een bredere groep kennis en inspiratie is om die nieuwe technologie te omarmen?”

  Start Up Programma
  Inholland nodigt studenten en medewerkers uit om hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen en te helpen veranderingen tot stand te brengen. Het EdTech-Start Up Programma is voor iedereen die op zoek durft te gaan naar nieuwe manieren om technologie in te zetten voor het onderwijs.

  In vijf sessies word je uitgedaagd op alle aspecten van ondernemerschap. Hoe kom je tot een overtuigend voorstel? Hoe maak je een voorstel levensvatbaar? En hoe zet je je nieuwe product in de markt? Je krijgt hulp bij het doorrekenen van de kosten en opbrengsten en je leert wat eventuele financieringsmogelijkheden zijn. Aan het eind beschik je over alle tools om jouw idee of startup te presenteren aan een professionele jury.

  Grijp jij deze unieke kans om in contact te komen met grote spelers uit de EdTech-wereld? Meld je dan snel aan via de website en volg Start Up Campus Haarlem op Instagram.

   

  De sessies van het Start Up Programma vinden wekelijks plaats vanaf dinsdag 11 mei t/m dinsdag 8 juni 2021 van 15.00-18.00 uur. De Dragon’s Den-jurypresentatie is op dinsdag 15 juni om 16.00 uur.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS