Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
9 September 2019
Artikel delen

PrintLab en De Rekenwinkel lanceren 3D Printing Curriculum voor Nederland en daarbuiten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  PrintLab, een wereldwijde distributeur en curriculumleverancier in 3D-technologieën, heeft vandaag aangekondigd dat hun leerplatform voor klaslokalen nu beschikbaar is in het Nederlands. Na de succesvolle Engelse lancering in 2018, is Classroom al beschikbaar in het Grieks en Pools, met Spaans voor een Q1 2020-release.

  Dankzij een samenwerking met de Nederlandse 3D Technologie & Onderwijs-leverancier ‘De Rekenwinkel‘, kan PrintLab nu een nieuwe generatie jongeren in Nederland en Nederlandstalige landen voorbereiden op hun toekomstige loopbaan, terwijl docenten de aantrekkelijke inhoud kunnen gebruiken in het klaslokaal.

  Nederlandse leraren hebben toegang tot een reeks unieke creatieve projecten met elke maand extra nieuwe lessen in de portal. Elke les bevat alles wat een leraar nodig heeft om de les voor te bereiden en te geven, zoals:

  – Informatie inclusief vakgebieden en leercriteria

  – Downloadbare presentaties

  – Downloadbare leerling werkboeken

  – Stap-voor-stap lesvoorbereidingsinformatie

  – Stapsgewijze informatie over het bezorgen van lessen

  – Video-tutorials voor docententraining/ lessen oefenen

  Printlab Classroom

  PrintLab Classroom is de perfecte oplossing voor leraren die 3D-technologische vaardigheden willen integreren in kernthema’s zoals wetenschap, technologie, engineering, kunst, wiskunde, informatica, aardrijkskunde, geschiedenis, talen en meer.

  Naast lesplannen wordt veel nadruk gelegd op lerarenopleiding of ‘Continuous Professional Development’ (CPD) met een uitgebreide certificatiecursus. Lesplannen krijgen nu naast TinkerCAD ook Fusion 360-workflows, waardoor leraren flexibiliteit en studenten de kans krijgen om van basis naar meer uitdagende ontwerpsoftware over te gaan.

  De Rekenwinkel, nu een wederverkoper van PrintLab, zal het vertaalde curriculum aanbieden als onderdeel van een multinationale aanpak voor de Benelux (België, Nederland en Luxemburg) naast 3D-printers en 3D-scanners, materialen en training. De hoop is om honderden leraren te bewapenen met de vaardigheden en kennis om duizenden jonge mensen te inspireren.

  Nick Mayor, mede-oprichter van PrintLab, is enthousiast over het aanbieden van een nieuwe natie van docenten met een uniek platform voor het onderwijzen van 3D-technologie. “Sinds de lancering hebben we enorm veel belangstelling voor middelen van PrintLab Classroom van over de hele wereld gezien. Met meer dan 50 lessen en een groeiende database, is een belangrijke uitdaging voor ons om docenten in staat te stellen het platform in verschillende talen te gebruiken. Onze missie is altijd geweest om de volgende generatie voor te bereiden op hun toekomstige loopbaan door de groeiende kloof in vaardigheden aan te pakken en ik ben erg trots om te zeggen dat onze missie nu in een aantal regio’s wordt gerealiseerd. Onze focus ligt op het vinden van partners die onze overtuiging en visie delen en in De Rekenwinkel hebben we een geïnspireerd team gevonden dat onderwijs centraal stelt.”

  Hij voegde eraan toe: “Het doel is om studenten en docenten te inspireren om technologie in lessen over te nemen. PrintLab Classroom wordt nu in ongeveer 25 landen gebruikt en voor ons is dit nog maar het begin, want we proberen mensen op een wereldwijde schaal te inspireren met curriculum en training. Een speciale vermelding moet gaan naar onze PrintLab Pioneers, een groep van 30 leraren uit de hele wereld die een grote rol spelen in onze ontwikkeling van het curriculum. Voor mij is dit de echte kracht van Classroom, curriculum en training ontwikkeld samen met leraren, voor leraren! ”

  De Rekenwinkel

  Klaas Kuperus, directeur van De Rekenwinkel: “We zijn erg enthousiast om de samenwerking met PrintLab voor de Benelux-markt te starten. De afgelopen maanden hebben we zelf veel geleerd met het Classroom-platform en we zijn erg blij dat we de leerlingen van de Nederlandse basisscholen en middelbare scholen dezelfde ervaring kunnen bieden! 3D-printen en 3D-scannen bieden enorme leermogelijkheden en met het PrintLab Classroom dat zich aanpast aan echte situaties en vakoverschrijdend is, ben ik ervan overtuigd dat docenten én leerlingen er dol op zullen zijn!”

   

  Ga voor meer informatie en om je aan te melden voor een gratis lesplan: http://classroom.weareprintlab.com/

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS