Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
10 June 2021
Artikel delen

Prowise en Wingzzz bundelen krachten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Nederlandse onderwijsvernieuwer Prowise en aanbieder van online kinderboeken Wingzzz bundelen hun krachten. De door het educatieteam van Prowise ontwikkelde gratis Presenter-lessen, bieden extra diepgang en aanvullende oefenstof bij de boeken uit de online bibliotheek van Wingzzz. De twee autoriteiten op onderwijsgebied geven op deze manier een extra stimulans omaan de dalende leesvaardigheid van Nederlandse jongeren en willen tevens zo de leesmotivatie verhogen.

  NOS berichtte eind 2020 dat de leesvaardigheid van Nederlandse jongeren steeds harder daalt in vergelijking met andere landen (NOS, oktober 2020). De wens vanuit meerdere organisaties is dat scholen moeten gaan zorgen voor een breder aanbod aan boeken op school, in de vorm van bijvoorbeeld een schoolbibliotheek. Maar wat nou als je beschikking hebt over een regelmatige aangevulde online bibliotheek met meer dan 300 kinderboeken en deze in één klik kan regelen voor jouw hele school? En wat als je hier ook nog aanvullende, gratis en kant-en-klare lessen voor hebt in Prowise Presenter? Wij hebben de oplossing voor je.

  Wat is Wingzzz?

  Wingzzz is het online kinderboekenplatform dat lezen plezierig en effectief maakt. Met behulp van Wingzzz heb je altijd en overal de leukste kinderboeken bij de hand en binnenkort komen er zelfs audioboeken in het aanbod.

  Het platform is breed inzetbaar in de klas. Zo kunnen leerlingen samen met de leerkracht lezen op het digibord, maar is het ook mogelijk om in kleine groepjes of individueel op eigen devices aan de slag te gaan. De boeken zijn onbeperkt te lezen waar en wanneer je maar wilt. De bibliotheek is op alle apparaten beschikbaar en wordt regelmatig gevuld met nieuwe verhalen en/of populaire kinderboeken. Er is een keuze tussen Nederlandse of Engelse kinderboeken. Zo heb je dus een complete digitale boekenkast die continu uitgebreid wordt en waar je overal, op iedere plek gebruik van kunt maken.

  Interesse in een gratis trial van 14 dagen in Wingzzz? Meld je dan nu aan

  Lessen

  Om de dalende leesvaardigheid in Nederland aan te pakken én de leesmotivatie te verhogen, heeft Prowise in samenwerking met Wingzzz meerdere Prowise Presenter-lessen gemaakt die gebaseerd zijn op boeken uit de online bibliotheek. Deze lessen zorgen voor nieuwsgierigheid onder de kinderen en geeft ze dagelijks plezier in het lezen. Uit onderzoek blijkt dat plezier hebben in lezen de leesvaardigheid en -motivatie van het kind verhoogt. In iedere Presenter-les staan activiteiten rondom het boek die de leerkracht en de kinderen helpen met het verrijken van het leesonderwijs in de klas.

  Bianca Ahrens, Senior Education Specialist bij Prowise: “Wij zijn erg verheugd dat wij met Prowise Presenter als gratis onderwijssoftware ons steentje kunnen bijdragen aan de verbetering van de leesvaardigheid onder jongeren. Met deze lessen die perfect aansluiten bij de online boeken van Wingzzz kunnen alle leerlingen in het Nederlandse basisonderwijs hun leesvaardigheid verder verbeteren en hun motivatie verhogen.”

  Prowise gaat de komende tijd in samenwerking met Wingzzz regelmatig lessen ontwikkelen over belangrijke onderwerpen en actualiteiten die gedurende het schooljaar in de les kunnen worden toegepast.

  Prowise Presenter

  Met de gratis onderwijssoftware van Prowise, Prowise Presenter, ontwerp je interactieve lessen en presentaties. Je kunt je les verrijken met behulp van de kant-en-klare content die klaarstaat in de mediabibliotheek. Binnen Prowise Presenter heb je al je instructietools, achtergronden, afbeeldingen, video’s en 3D-modellen altijd binnen handbereik. Meer informatie over Prowise Presenter vind je hier.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS