Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
10 February 2022
Artikel delen

Prowise introduceert handpalmherkenning op digiborden

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gebruikers van een Prowise Touchscreen Ten kunnen vanaf nu aan de slag met handpalmherkenning, zodat je met je handpalm op het scherm kunt rusten tijdens het schrijven. Prowise stelt deze en verschillende andere functionaliteiten via een kosteloze over-the-air update van het besturingssysteem Prowise Central beschikbaar.

  Je raakt tijdens het schrijven op een digibord per ongeluk met je handpalm het scherm aan en er verschijnt een onhandige lijn. Herkenbaar? Vanaf nu is dit op het Prowise Touchscreen Ten verleden tijd. De nieuwe handpalmherkenning zorgt ervoor dat je met je handpalm op het scherm kunt rusten terwijl je schrijft. Door de slimme techniek in het scherm herkent hij je handpalm wel wanneer je de geschreven content wilt uitgummen.

  Veiligheid voorop

  Via het Prowise Central-menu kunnen gebruikers vanaf nu hun Prowise Touchscreen locken met een pincode. Deze ‘screen lock’ is handmatig aan en uit te zetten. Zo weet je zeker dat er niemand zonder de juiste toestemming gebruik kan maken van het touchscreen. Deze mogelijkheid past in de filosofie van Prowise om qua privacy en cybersecurity veilige oplossingen aan te bieden.

  Energiekosten door de helft

  Hoe we omgaan met energiekosten en het klimaat is ook in onderwijsland een belangrijk thema geworden. Na de software-update heeft de gebruiker op een Prowise-touchscreen de volledige regie over het energieverbruik van het scherm. Via drie instelbare modussen bepaalt de gebruiker met een simpele druk op de knop hoeveel energie het touchscreen verbruikt. Ten opzichte van de al zeer energiezuinige Energy STAR-mode gaat met de Energy Saver-mode de energierekening van eindgebruikers zelfs nogmaals door de helft (berekend voor 75”, €0.24/kWh).

  Opties scherm delen

  Op het Prowise Touchscreen zijn AirPlay, Chromecast, Miracast en Prowise Reflect (10 schermen tegelijkertijd, inclusief touchbackfunctie)  zonder extra kosten, licenties en kabels inzetbaar. Vanaf nu kunnen via AirPlay en Chromecast vier devices tegelijk draadloos verbinding maken en worden weergegeven op het digibord. Zo kun je op het digibord meerdere applicaties, programma’s of websites naast elkaar draaien (Apple en Android door elkaar) en gebruiken via een splitscreen-principe.

  Microsoft Teams

  Gebruikers konden op het Prowise Touchscreen al digitaal samenwerken en vergaderen met apps als Microsoft Teams, Word, Excel, OneNote, en Google Classroom. Na de update van het besturingssysteem introduceert Prowise deze apps ook op het vlaggenschip het Prowise Touchscreen Ten. Door de 6 ingebouwde microfoons en 2.1 Dolby Audio soundbar ontstaat zo -samen met de optionele Prowise MOVE-camera, een volledige oplossing voor afstandsonderwijs.

  Beheer op afstand

  Met de software-update krijgen gebruikers ook toegang tot de nieuwe versie van Prowise Screen Control. Met Screen Control kan een ict’er alle Prowise touchscreens vanaf één centrale locatie beheren. Via een druk op de knop worden vanaf afstand (privacy) instellingen aangepast, apps geïnstalleerd of achtergrondafbeeldingen aangepast. Uniek in de markt is dat deze mdm-oplossing volledig door Prowise zelf is gemaakt en voldoet aan de strengste veiligheidscertificeringen.

  Nieuwe features

  Prowise Screen Control is, mede na samenspraak met enthousiaste gebruikers en IT-partners, voorzien van een aantal nieuwe features. Mede door de ontwikkeling in eigen beheer maakt Prowise het vanaf nu voor gebruikers mogelijk om software-updates op afstand te installeren. De ict-er hoeft dus niet fysiek alle lokalen langs om ervoor te zorgen dat scherm voorzien is van de meest recente software, maar kan dit digitaal via zijn computer regelen. In de nieuwe portal vindt diezelfde ict-er daarnaast de mogelijkheid om touchscreens op afstand (gepland) aan en uit te zetten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS