Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
11 February 2020
Artikel delen

Rotterdamse kinderen combineren gamen met zwerfafval

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De kinderen van KindeRdam BSO de Pierewaaier zijn donderdagmiddag enthousiast op pad gegaan, uitgerust met tablets, tassen en grijpers om het zwerfafval rondom de BSO in Rotterdam-Noord te verzamelen.

  Dit deden ze met de circulaire zwerfafvalgame: Troep-Coup. Binnen 20 minuten waren de tassen al flink gevuld met plastic, metaal, en papieren zwerfafval. Met de data van de gevonden materialen kunnen ze in de game een raket bouwen waarmee er een op aarde gestrand buitenaards wezen kan terugkeren naar zijn planeet ‘Zirkularki’, zo luidt het verhaal van de game.

  De volgende stap is om de verzamelde bruikbare materialen te recyclen. De kinderen worden uitgedaagd om met het materiaal te bouwen, te dromen, oplossingsgericht te denken, te onderzoeken of juist actie te voeren voor een afvalvrije toekomst. Troep-Coup is ontwikkeld voor het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang en bedoeld voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. De game bestaat uit meerdere onderdelen: het verhaal, een digitale game en een recycle- en maakproces.

  Het programma wordt in 2020 op meerdere KindeRdam BSO’s in Rotterdam aangeboden om zoveel mogelijk kinderen spelenderwijs in aanraking te laten komen met duurzaamheid. Zie ook www.troepcoup.nl en www.kinderdam.nl.

  Contact
  Wilt u meer informatie over Troep-Coup? Neem dan contact op met de initiator van Troep-Coup: Kirsten Kentler 06-4169 2029 of post@troepcoup.nl.

  Of bel naar Eveline van Tillo van KindeRdam: 010-44 300 33.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS