Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
10 December 2020
Artikel delen

Scholen mogen ouders niet verplichten tot aanschaf laptop

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Scholen mogen aan ouders vragen om zelf een laptop aan te schaffen, maar dit moet altijd expliciet vrijwillig zijn. Dat herhaalt onderwijsminister Arie Slob nog maar eens in antwoord op Kamervragen.

  De vragen van de Tweede Kamerleden Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) volgden op het artikel Een tablet of laptop eisen van leerlingen – het mag niet, maar scholen komen ermee weg dat in september in de Volkskrant verscheen. Stichting Leergeld trok in dit artikel aan de bel over middelbare scholen die steeds vaker tegen de regels in zouden eisen dat ouders voor hun kind een laptop aanschaffen.

  De minister bevestigt dat ouders nooit hiertoe mogen worden verplicht. ‘Op het moment dat scholen schoolboeken vervangen door digitaal lesmateriaal en het bezit van een laptop (of tablet) voor het leerproces noodzakelijk is geworden, dienen scholen hierin zelf te voorzien’, aldus Slob.

  Hij vervolgt: ‘Wanneer scholen ouders verplichten om een laptop aan te schaffen handelen zij niet volgens de wet. De Inspectie van het Onderwijs ziet hier op toe en controleert bij elk onderzoek op de naleving van de wettelijke regels ten aanzien van de vrijwillige ouderbijdrage.’

  Lees meer in de PFD onderaan het artikel van VOS/ABO via deze link.

  Door: Martin van den Bogaerdt | VOS/ABO

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS