Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
30 September 2019
Artikel delen

Stichting FutureNL brengt AI cursus uit

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Stiching FutureNL heeft een AI cursus gelanceerd om onderwijzers te ondersteunen, zodat hun klassen kennis kunnen maken met AI technologie.  Er wordt gezegd dat AI meer verandering zal brengen in de samenleving dan internet. Dat is een flinke uitspraak en iets om rekening mee te houden tijdens lesgeven. Maar wat is AI precies en hoe zit het in elkaar? Bij Stichting FutureNL vroegen ze zich hetzelfde af en zijn in de materie gedoken. Met als resultaat een vijfdelige lessencyclus, die gratis beschikbaar is gesteld voor het primair en voortgezet onderwijs.

  De AI technologie en de mogelijkheden hiervan zijn indrukwekkend maar staan nog in de kinderschoenen. Toch heeft het een impact op ons allemaal. Door kennis te vergaren met betrekking tot AI en te ontdekken welke toepassingen het omvat, daag je jezelf uit.

  Een paar voorbeelden van AI technologie die heden ten dage gebruikt worden zijn de suggesties op Netflix of Spotify aan de hand van je persoonlijke voorkeur. Ook zijn chatbots een vorm van kunstmatige intelligentie. Ze mogen dan beperkt zijn in hun antwoorden, de eerste stap is al gezet.

  Vaak genoeg wordt er gezegd dat intelligente robots onze banen kunnen gaan overnemen in de toekomst. Maar is dit echt zo? En wat houdt dat in, intelligent zijn? Want chatbots komen wellicht over als intelligent, maar zodra je vragen stelt waar ze niet voor bedoeld zijn, vallen ze door de mand.

  Dit soort voorbeelden en vragen zijn een goed voorbeeld waarmee je als klas met elkaar in gesprek kan gaan. Om een mening te vormen over wat deze techniek precies is, wat er mogelijk is en zal zijn, en hoe wij ons als mensen er tot toe verhouden.

  Het lespakket

  De lessencyclus van Stichting FutureNL omvat 5 Digi-doeners. Met deze lessen ontdekken leraren samen met leerlingen de wereld van kunstmatige intelligentie.

  De belangrijkste zaken op een rijtje:

  • Leer samen met de klas alles over kunstmatige intelligentie.
  • De lessen zijn voor zowel het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs geschikt.
  • Het betreft een complete lesmodule inclusief docentenhandleidingen, lesbrieven en digislides voor op het digibord in de klas.
  • Het lesmateriaal is gekoppeld aan andere kernvakken, aan de leerlijn digitale geletterdheid van SLO en je werkt aan 21e eeuwse vaardigheden.
  • De voorbereidingstijd is maximaal 15 minuten.
  • Deelname is gratis. Uiterlijk van weken van tevoren ontvangen deelnemers het lesmateriaal.
  • Het lespakket bestaat uit vijf gratis lessen, die gratis zullen blijven.

  De AI cursus van Stichting FutureNL zijn hier te downloaden. Meer informatie is hier te vinden.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS