Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
17 August 2023
Artikel delen

Susan tipt apps

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Susan Spekschoor

     

    Vijf jaar lang heb ik met trots en veel plezier voor jullie apps mogen uitzoeken, bekijken en testen. Ondanks deze mooie uitdaging heb ik besloten te stoppen met recenseren. Dit zijn dus mijn laatste apptips voor Vives Magazine. Via deze weg wil ik Karin Winters, hoofdredacteur van Vives Magazine, en de redactie bedanken voor de fijne samenwerking! Ik hoop dat jullie ook deze keer wat hebben aan de apptips voor het onderwijs. Bedankt voor het lezen!

    Letters en klanken – PO
    Geschikt voor Android, iPad en iPhone – gratis (bevat reclame)
    Een nieuwe app van meester Dennis. In deze app staan letters en klanken centraal. De app bevat vier verschillende soorten oefeningen: welke letter hoort er op het streepje, welk woord lees je hier, waar zie je de (letter) en welk woord hoort bij het plaatje. Naast deze vier oefeningen kun je ook de uitspraak van alle letters van het alfabet horen. Direct bij de letter en de uitspraak komt er ook een plaatje in beeld. Bij de instellingen kun je onder andere kiezen uit twee verschillende lettertypen en de alfabetische of de schooluitspraak. De uitspraak in deze app is goed en de app bevat kleurrijke afbeeldingen waarbij de trein het middelpunt is.

    Mouse Timer – PO

    Geschikt voor Android, iPad en iPhone – gratis
    Deze app is eigenlijk niets meer of minder dan een timer. En timers zijn er genoeg. Maar deze app maakt het wachten net iets aantrekkelijker voor (jonge) kinderen. Je kunt de volgende minuten instellen: 1, 2, 3, 5, 10, 15, 20, 30 en 60. Wanneer je een keuze hebt gemaakt, komen er appels in beeld. Hoe langer de tijd, hoe meer appels. De muis begint aan zijn eerste appel en eet zo net zolang door totdat alle appels op zijn en er alleen nog klokhuizen in beeld staan. Ondertussen loopt er rechtsboven ook een digitale klok mee. Als laatste komt het stukje kaas. Wanneer deze op is, is de tijd om en hoor je een belletje. Eenvoudig in gebruik, kleurrijk en het maakt de tijd overzichtelijk voor kinderen.

     

    EnToen Lite geschiedenis app – PO & VO
    Geschikt voor Android en iPad – € 1,99
    Een geschiedenis app voor kinderen vanaf groep 5 tot en met het voortgezet onderwijs. De Canon van de geschiedenis bestaat uit vijftig vensters die de geschiedenis van Nederland laten zien. Wanneer je een venster opent, zie je heel veel dingen die met deze gebeurtenis te maken heeft. Denk hierbij aan personen, voorwerpen en uiteraard bijbehorende informatie. Wil je ook toegang hebben tot het opdrachtenwiel, de vensterplaten en de doelgroep-afhankelijke opdrachten? Dan moet je de volledige versie downloaden. Het gaat hierbij om de ‘EnToen Nu’ app € 2,99. Een mooie app voor het PO en VO met afbeeldingen, informatie en tijdlijnen!

    Friddo – PO
    Geschikt voor Android, iPad en iPhone – gratis
    Deze app is geschikt om alle gemaakte (knutsel)werkjes digitaal te bewaren. Een soort portfolio voor (jonge) kinderen. Voordat je met deze app kunt beginnen, moet je eerst een account aanmaken. Je kunt meerdere kinderen toevoegen aan jouw account. Daarnaast kun je tags, data en een omschrijving toevoegen. Indien wenselijk kun je het ook af laten drukken.

    KralenPlank Ontwerper – PO
    Geschikt voor iPad
    Met deze app kun je een kralenplank digitaal ontwerpen. Deze kan dan nagemaakt worden met een echte kralenplank, waarbij de fijne motoriek nog beter geoefend kan worden. Als eerste maak je een keuze uit de vierkante of ronde kralenplank. Daarna kun je alle stippen een kleur geven. Dit wordt de kleur van de kraal. Er is een keuze uit 16 kleuren. Is jouw ontwerp klaar? Klik dan op de deelknop en sla deze op. Of print jouw ontwerp. De app is eenvoudig in gebruik. Leuk om bij ieder thema zelf iets te ontwerpen, maar kinderen kunnen dat ook prima zelf.

     

     

     

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS