Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
23 March 2020
Artikel delen

Thuiswerken met MijnRapportfolio

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Nu de scholen tot en met 6 april 2020 gesloten zijn, staan veel scholen en leerkrachten voor een nieuwe opdracht: onderwijs op afstand. Dit brengt natuurlijk nieuwe uitdagingen met zich mee en roept vragen bij leerkrachten op. Want hoe zorg je er als leerkracht voor dat je niet alleen het leerproces van kinderen volgt, maar ook de interactie met hen aangaat?

  Veel software bied scholen de mogelijkheid om kinderen ook thuis hun oefeningen te laten maken. De leerkracht krijgt dan een overzicht van de resultaten en vervolgopdrachten die het kind kan maken.

  MijnRapportfolio geeft scholen de mogelijkheid om het gat tussen resultaten en communicatie op te vullen. Kinderen en ouders kunnen thuis aan de hand van filmpjes of foto’s laten zien wat een kind doet. Op deze manier kan de leerkracht op afstand volgen waar het kind aan gewerkt heeft, dit kan aangegeven worden door het kind zelf, door ouders of door beide. Als de leerkracht ziet dat het behaald heeft kan het vakje worden gevuld en afgesloten. Op deze manier houden leerkracht en kind elkaar op de hoogte over waar aan gewerkt is, hoe dit gedaan is en kan er door iedereen eventueel een berichtje aan toegevoegd worden. Op deze manier wordt de persoonlijke band met het kind intact en ontstaat er een communicatie die verder gaat dan opdrachten geven op afstand.

  MijnRapportfolio biedt scholen twee varianten aan om dit in te vullen: per dag toevoegen waar aan gewerkt is of per vakgebied waar deze week aan gewerkt is. De school kiest zelf welke variant er gebruikt wordt.
  Om alle scholen in deze periode tegemoet te komen is bovenstaande optie voor alle MijnRapportfolio gebruikers kosteloos beschikbaar gesteld. Omdat iedereen in het leerproces (leerkracht, kind én ouder) toegang heeft tot het portfolio van het kind kan iedereen in zijn eigen rol opmerkingen en bestanden toevoegen.

  Ook scholen die nog geen gebruik maken van MijnRapportfolio willen wij tegemoet komen door deze functionaliteiten beschikbaar te maken. Scholen die hier interesse in hebben kunnen contact met ons opnemen voor de mogelijkheden die wij te bieden hebben.

  Klik hier om ons filmpje op YouTube als introductie voor MijnRapportfolio te bekijken.

  Bekijk hier het overzicht van de webinars over MijnRapportfolio.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS