Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
19 September 2023
Artikel delen

ToetsPers pakt het lerarentekort aan met hulp van investeerder Vibia

Categories

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Vibia, een investeringsmaatschappij gespecialiseerd in onderwijstechnologie, heeft aangekondigd dat zij een belang heeft verworven in ToetsPers. ToetsPers is een platform dat een revolutionaire verandering teweegbrengt in de manier waarop examens worden afgenomen in het voortgezet onderwijs.

Tom van der Mijn, CEO van ToetsPers en tevens parttime natuurkundeleraar, toonde zich verheugd over de steun van Vibia.

“Door deze investering kunnen wij ons platform verder ontwikkelen. We geloven dat ToetsPers het potentieel heeft om een substantieel verschil te maken in het lerarentekort. Onze missie is de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.” ToetsPers stelt docenten in staat om snel en gemakkelijk examens te maken. Dat kan door de inhoud, moeilijkheidsgraad en scoringscriteria te personaliseren. Het platform biedt docenten bovendien gedetailleerde inzichten in de prestaties van studenten. Deze inzichten kunnen bijdragen aan het identificeren van gebieden waar studenten extra ondersteuning nodig hebben. Als gevolg hiervan besparen docenten tijd en zullen ze minder werkdruk ervaren, terwijl de kwaliteit van het toetsen en examineren verbetert.

Tom van der Mijn: “Als docent weet ik hoeveel tijd en moeite er in toetsing gaat zitten. Die tijd kan beter besteed worden aan het voorbereiden van lessen en het focussen op de studenten. Mijn frustratie hierover was de reden dat ik vorig jaar februari mijn vrienden Jorran en Abel heb opgetrommeld. Samen hebben we het probleem en de markt onderzocht om vervolgens tot een oplossing te komen: ToetsPers. Het platform is vorig schooljaar succesvol in de praktijk getest. Dankzij de investering van Vibia kunnen wij de kwaliteit van ons platform verbeteren en ToetsPers bovendien beschikbaar maken voor meer vakken en meer schoolniveaus.”

“We investeren graag in ToetsPers. We ondersteunen hun doel om het toetsen en examineren gemakkelijker en effectiever te maken voor docenten”, aldus Marc Peters, Managing Director van Vibia. “Het huidige lerarentekort is een crisis die de kwaliteit en consistentie van het onderwijs ondermijnt. Het platform van ToetsPers kan de manier van examineren revolutionair veranderen. Dat heeft een grote impact op de kwaliteit van het onderwijs en de efficiëntie van docenten. Elk instrument dat de administratieve last voor docenten kan verminderen, is een geweldig initiatief.”

Over Vibia

Vibia is een niche-investeringsfirma in de sector onderwijstechnologie. De firma investeert in vroege- en groeifasebedrijven die innovatieve oplossingen ontwikkelen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Vibia is gevestigd in Amsterdam, Nederland.

Over ToetsPers

ToetsPers is een educatieve SaaS-startup die de manier waarop docenten examens maken, verandert. Het platform helpt docenten tijd te besparen en beter inzicht te krijgen in de inhoud van hun examens. Dit leidt tot minder werkdruk en een hogere kwaliteit van het testen en examineren in het voortgezet onderwijs. ToetsPers is gevestigd in Amsterdam Noord, onder het dak van LOADS.amsterdam, Nederland.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS