Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
15 May 2024
Artikel delen

Bijzondere stunt bij start leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vrijdag 17 mei start de jaarlijkse leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ met een bijzondere stunt op een bouwterrein in Groningen. Een groep Groningse kleuters ontvangen het eerste exemplaar door middel van een echte hijskraan! Pers is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

  Bouwbedrijf Janssen de Jong Bouw geeft het startsein (en het goede voorbeeld) van de campagne en doneert die ochtend de eerste exemplaren van het prentenboek Kom uit die kraan!! van Tjibbe Veldkamp aan een groep Groningse kleuters op een wel hele bijzondere manier, namelijk door middel van een echte hijskraan! Deze stunt heeft natuurlijk alles te maken met de titel van het campagneboek: Kom uit die kraan!! In dit boek sluipt een jongen genaamd Bart stiekem een bouwterrein op en bestuurt de wals, de cementwagen én de hijskraan.

  Nadat de kleuters vrijdagochtend een boek cadeau hebben gekregen zal schrijver Tjibbe Veldkamp in het naastgelegen gebouw van Noordhoff uit het verhaal voorlezen, terwijl illustrator Alice Hoogstad live een tekening maakt. Noordhoff doneert daarnaast ook 100 boeken aan project ‘Kansrijk in de wijk’ in Groningen.

  De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ zorgt er nu al voor het achtste jaar voor dat boeken bereikbaar worden voor kinderen en gezinnen voor wie een eigen boek niet vanzelfsprekend zijn. Veel kinderen in Nederland groeien op zonder boeken thuis, en dat moet anders, vindt ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Dankzij gezamenlijke inspanning van uitgeverij, auteur en boekhandel kost het prentenboek Kom uit die kraan!! tijdelijk nog geen drie Euro, zodat het gemakkelijk cadeau te geven is. Het motto van de campagne is dan ook: ‘Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de mooiste boeken.’

  Meer informatie zie www.geefeenboekcadeau.nl

   

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS