Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
31 August 2022
Artikel delen

Campagne tegen naaktbeelden in apps jongeren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie
  Bron: Computable

  De politie en Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) starten een landelijke campagne die scholieren ervan moet doordringen dat het doorsturen van naaktbeelden in app-groepen vaak grote gevolgen heeft voor de personen waarvan dat materiaal ongevraagd wordt verspreid. Ook willen ze het uitwisselen van ander schokkend beeldmateriaal in app-groepen een halt toeroepen.

  Die campagne met de naam Hetstoptbijjou.nl start vandaag en is zowel op scholieren als ouders gericht. Op Instagram, Snapchat en TikTok is de boodschap voor jongeren dat zij zelf kunnen zorgen dat het verspreiden van de beelden stopt: het stop bij jou.

  ‘Meld het als je naaktbeelden tegenkomt en verwijder het materiaal daarna van je telefoon’, is de oproep van de politie en EKOM. De campagne verwijst ook naar een landingspagina met een handleiding. Daarnaast zijn er posters verstuurd naar scholen en docenten maatschappijleer om het onderwerp bespreekbaar te maken in de klas. Als jongeren meer hulp nodig hebben, kunnen ze bij de organisatie Helpwanted terecht.

  Ben van Mierlo, landelijk coördinator bestrijding kinderpornografie, vertelt dat de politie jaarlijks vele duizenden meldingen ontvangt van strafbaar beeldmateriaal dat gedeeld is. ‘De indruk bestaat…

  Lees hier het gehele artikel

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS